2017. október 8. nap bejegyzései

Sikeres edzőmeccset játszott tegnap a válogatott…

Lejátszotta utolsó fölkészülési mérkőzését a magyar labdarúgó válogatott Svájcban.
Válogatottunk hatalmas, sikert aratott (elsősorban a Facebookon a mémgyártóknál), hiszen több gólt is sikerült rúgnunk: első gólunkat Guzmics, Magyarország Ricsije rúgta, aki hatalmas lelkesedésével, hátvéd létére is eljutott svájciak tizenhatosáig, és nemcsak, hogy eljutott odáig, hanem még lábbal el is találta a labdát, ami a meglepett svájci kapus fölött a hálóba hullott. Második gólunkat az aznap debütáló Ugrai (legendás) Roli szerezte, aki ezzel megkezdte a válogatottban a gólgyártást és a fölzárkózást Puskás Öcsihez.
A végeredmény egyébként másodlagos, egyáltalán nem érdekes, még csak szóra sem érdemes, mert 2:5 lett a mi javunkra.
A mérkőzés után a (titokban már egyszer lemondott, mégis újra bizonyítási lehetőséget kapott) szövetségi kapitány készségesen állt tollunk elé, aki csak azt kérte tőlünk, hogy közelről is fényképezzük az arcát, mert minden rezdülésének jelentősége van. Azzal kezdte: „jó úton haladunk a stadion-program megvalósításában, mert láthatóan jelentősen nőtt a stadionépítők bruttó hazai jövedelme, kár, hogy a szurkolókat ez sajnos nem, bezzeg a siralmas játék sem érdekli. Mindenesetre nagy-nagy köszönet a FŐNÖK-nek, hogy lelkesedése töretlen, támogatási kedve nem apad, bár a leukémiában szenvedők nem így látják a helyzetet. Most, a Feröer elleni, sorsdöntő- és romboló mérkőzésünk előtt, olyan ellenfelet kerestünk, aki képes nekünk 5 gólt rúgni, mert azt akartam gyakorolni a játékosaimmal (és a magyar nézőkkel, szurkolókkal is), hogy mit kell csinálni 5 kapott gól esetén. Ez sikerült is, mármint a gyakorlás, úgyhogy nem vagyok elégedetlen, elértük, amit akartunk. A legnagyobb magyar bank vezére a mérkőzés után biztosított arról, hogy csak így tovább!” Közbevetett kérdésünkre, hogy mégis mit emelne ki a mérkőzésen látottakból, a következőket mondta: „Gulácsi megcsinálta, amit kértem, jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy gyakorolni tudjuk a jelentős hátrányban kitalált formációt, a nézőink is vevők voltak a helyzetre, csak a bázeli szervezők nem értették meg a magyar lélek és randalírozás rejtelmeit. Nagy kár, mert még emlékezetesebb lehetett volna ez az este. Sokat fejlődtünk a labda-eladásban, a vissza nem rendeződésben és a tolódásban is, ahogyan azt korábban Pintér kapitány már többszőr begyakoroltatta. Sok egyéb kedvező jelet is láttam, de értse meg, a Feröer elleni meccs előtt ezekről nem akarok beszélni, mert ez a taktikánk része lesz majd ellenük.” Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz a vasárnapi programja a válogatott játékosainak, azt válaszolta: „Reggeli után megiszik mindenki egy dobozos Csiki sört, majd külön-géppel hazarepülünk Felcsútra és megnézzük az M4-en a Kisvárda–Budaörs rangadót, mert a játékosok tanulni akarnak.”
A kapitány ezután elhagyta a riport helyszínét, így azt a kérdést: nem baj-e az, hogy ez egy VB selejtező mérkőzés volt, ahol szégyenteljesen kikaptunk, már nem akartuk föltenni.
Közben tudomásunkra jutott, hogy óriásira nőtt az érdeklődés az október 10-i Magyarország-Feröer meccs iránt, a VIP páholyok összes jegye már elkelt, Soros György mellett jelezte részvételi szándékát majdnem minden ázsiai miniszterelnök, afrikai törzsfőnök, valamint az Amerikába kiküldött lobbistánk és új nagykövetünk is. Ez azért fontos hír, mert Donald azt a föltételt szabta a magyar miniszterelnök meghívásának, hogy rendeződjék a koreai helyzet valamint a nagykövetünk szurkolja végig a Feröer elleni meccset.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
2017.10.08.

A népnemzeti sport tudósítója: Szöllgyö, közzétette: Magyar Távnyírbálási Iroda (MtI); embargós ma 10 óra 20-ig