2017. november 27. nap bejegyzései

Határozatok: micsoda különbség …


Hozott egy határozatot az Európai Parlament 2017. november 16-án „Határozat intézményközi tárgyalások indításáról: Az egy harmadik országbeli állampolgár vagy egy hontalan személy által a tagállamok egyikében benyújtott nemzetközi védelem iránti kérelem megvizsgálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó feltételek és eljárási szabályok megállapítása” címmel.
Megtehették? Természetesen. Jogszerűen cselekedtek? Természetesen. A Fidesz is ott volt az ülésen? Természetesen. A Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt is megszavazta a határozatot? Természetesen.
Akkor minden rendben van.
A frászt van minden rendben.
Tudniillik a határozat címe túlságosan bonyolult, nemhogy az egyszerű, honi Fideszes tagoknak, szimpatizánsoknak, de még a Fidesz elnökségnek is. Ugyanis Gulyás Gergely és Németh Szilárd elnökségi tagok, nemzethű magyar állampolgárok már a határozat indítását „… intézményközi tárgyalások indításáról …” sem értették meg, pedig még magyarra is lefordították a hivatalos oldalon, helyette úgy „értelmezték”: az európai parlament „… felső korlát nélküli, kötelező betelepítést akar rákényszeríteni az Európai Unió minden tagállamára …”.
Érthették így? Nem. Mégis így értették? Igen. Akkor? Hát: elnökségi tagok, bocsájtsunk meg nekik. De ők is megbocsájtanak az Európai Parlamentnek?
A frászt!
Éppen ellenkezően: benyújtanak a magyarnak egy javaslatot, hogy utasítsák el a „a felső korlát nélküli betelepítési kvótát”, mert annak meghatározása magyar hatáskör!
Na de az EP határozat tárgyalásokról szól!
Na és?! Akkor mi van?! AZ MTI is, az M1-2-3-4-5 és a többi lakájmédia arról nem szól majd! Csak a Sorosról, a Hadházyról, a Dobrev Kláráról, meg az Orbán-Leekens találkozókról.
Szóval, mindenki megnyugtatására: lesz határozat, meg lesz szavazva a szavazógép által.
Csak aztán estefelé, éjjel ne utazzatok konvojban Pécs felé, még ha vízilabdások vagytok, akkor se, mert még migráns-bandának néznek és a rendőr majd megállít…

2017. 11. 27.