2018. február 12. nap bejegyzései

Távirat a Pörről…

(képzelgés Scarron után szabadon – helyszíni tudósítónktól)

A tárgyalás el sem kezdődött, mégis rögtön megszakadt a Soros pör

 

 

Miközben már a tudósítók átvilágító bebocsájtása zajlott, hirtelen szirénázó rendőrautók fékeztek csikorogva a Pesti Központi Kerületi Bíróság elött, és a kocsikból kiugró rendőrök elkezdték elküldeni a tudósítókat, a bámészkodókat, még a kopaszokat is egészen a Honvéd térig. Rögtön ezután szkafanderbe öltözött szakértők léptek be az épületbe. Futótűzként terjedt a hír: valaki betelefonált a 107-re, hogy bomba van a Bíróságon, ami negyven perc múlva fölrobban. A Rendőrség és a TEK erre kezdte meg azonnal az épület kiürítését és átvizsgálását. A kapuban először az előbb bement ügyész-vádlók jelentek meg és sietve ültek be hivatali járműveikbe, majd rendőrségi motoros kísérettel elhajtottak. Nem sokkal ezután a Bíróság dolgozói, végül a védők is távoztak.
Engem a CNN tudósítója kérdezett, mi történt, mi ez a sietősség, mert hivatalos tájékoztatást nem kapott. Amikor a bombáról tájékoztattam, elmosolyodott, és azt mondta már magyarul: csodálkoztam volna, ha nem történik valami ilyesmi, ez egy bevált kommunikációs taktikai lépés, de nem mára vártam, azzal nyugodtan elsétált a stábbal. A egyszerű, civil emberek okostelefonjukat nyomogatták, volt, aki a Facebookon élőben közvetítette a történéseket. A tér sarkában néhány pajeszos, sábeszdeklit viselő zsidó ember is megjelent, de az emberek most figyelemre sem méltatták őket. Ketten, idősebb jólszituált asszonyság ugyan összesúgtak mögöttük, majd gyorsan elindultak a tér másik sarka felé.
Vajon ki telefonálhatott?!
Ezen morfondírozott valamennyi újságíró, többen keresték a Soros-pör sajtófőnökét, de ő nem adott életjelt magáról. Más információs forrást nem találva egymást kérdezgették, de csak odáig jutottak, hogy mérlegre tették, kinek állhatott érdekében a telefon.
Mert a bomba létezését senki sem hitte el.
Mintha titkos parancs hangzott volna el, a kopaszok hirtelen parancsnokuk köré csoportosultak, majd alakzati formába rendeződtek és elkezdték a – korábbról már ismert – ütemes lábdobogást. Mire a tőlük elhúzódó emberek kezdték megszokni a bitumenhez csapódó bakancsok durva, fenyegető zaját, hirtelen abbahagyták és egyikük harsány üvöltésbe kezdett: „Vesszen Soros!”, és már zúgott is a válasz „vesszen”; majd újból az előkiáltó harsant: „Vesszen Soros!” és sziszegve jött megint a válasz is „vesszen”! A két idősödő hölgy csillogó szemekkel figyelte a kopasz-gárdát, és az egyikük egyszer csak fölsikoltott: és a zsidók is! A CNN kamerája vette az egész jelenetsort, ahogyan a nyugati tudósítók kamerái is. Az M1 riportere megkezdte az élő helyszíni beszámolóját, éppen a kopaszok előtt, akik most csak a lábukkal doboltak. A riporter köszöntötte a nézőit, majd a kezében lévő papírt kezdte fölolvasni: „A Rendőrség a következő közleményt adta ki: 9 óra 57 perckor a Rendőrség 107-es telefonjára bejelentés érkezett, hogy valaki bombát helyezett a Pesti Központi Kerületi Bíróság Soros György, született Schwartz György perének a tárgyalótermébe, vagy valahová egy másik helyiségbe. Az idegen akcentussal beszélő, föltehetően 30 év körüli nő ezután lerakta a telefont, a Rendőrség azonnal kiürítette az épületet és megkezdte annak átvizsgálását. A Rendőrség kéri, bárki bármit tud a telefonról, azt a legközelebbi kapitányságon jelentse, egyúttal tájékoztat minden magyar állampolgárt, hogy minden erővel továbbra is fönntartja az alkotmányos rendet. A tárgyalás hamarosan folytatódhat, a Rendőrség a maga eszközeivel hozzájárul, hogy Magyarország továbbra is a magyaroké maradjon!”, én most elbúcsúzok, hamarosan újra jelentkezem, remélhetőleg már a tárgyalóteremből – zárta tudósítását az M1 csatorna.
Közben a Honvéd téren kisebb mozgolódás támadt, néhány kerékpáros fiatalember száguldott át az emberek között és szórólapokat dobott a magasba, amelyek szétszóródtak a szélben és lassan ereszkedtek alá. Az ügyesebbek még a levegőben elkaptak egyet-egyet, mások a földről vették föl a lapokat. „Szó sem lehet a Stop Soros törvénycsomag visszavonásáról … a migrációt meg kell állítani, és meg kell fékezni azon szervezeteket, amelyek támogatják vagy szervezik azt … tipikusan Soros György által finanszírozott szervezetek akarják visszavonatni az előterjesztést … a Soros szervezetek folyamatosan a kerítés lebontását szorgalmazzák, támadják a kormány bevándorláspolitikáját, megszüntetnék a jogi határzárat, felszámolnák a tranzitzónákat, támadják a határvédelmet és azokat a rendőröket is, akik védik határainkat, de a kvótanépszavazást és a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt is támadták …” – olvashatták a papírról. A kerékpárosok közben eltűntek, mintha nem is lettek volna.
Most délután egy óra van, hamarosan újra jelentkezem.
201..0.12.