2019. február 5. nap bejegyzései

NÉVADÁSOK…

„Vasárnap rendkívüli ülést tartott a kormány, ahol a miniszterelnök előterjesztésére elfogadták a Kormány 11111/2019. (II. 31.) Korm. határozatát, az „Új Nevekkel és Új Civilekkel a Milyenek az igazi magyarok” pályázat támogatásának a biztosításáról (Felelős: pénzügyminiszter, Határidő: azonnal), melyet azóta a mAGYAR kÖZÖNY-ben ki is hirdettek.

Az ülés után a miniszterelnök rendkívüli rövid tájékoztatást adott az összesereglett előzetesen gondosan meghívott (M1, Echo, Hír, Nemzeti Sport) újságíróknak pályázata céljairól és a várható előreláthatóan nagy sikerről: „Mi magyarok mindig is tudtuk itt a Kárpátok közti csodaszép medencében, hogy a nemzet neveiben él, az emberek a nevekhez igazodnak, ezért kezdeményeztem, hogy a multikulturális, hablatyolós nevek helyett ízes magyar nevek virítsanak az intézményeink, szervezeteink aranytábláin. Erre a pénzügyminiszter úr – nem kis noszogatásomra, de boldogan – előteremtette a pénzmagot is, s remélem, hogy a külügyminiszter úr is hasonló jó munkával kikuncsorog majd jelentős uniós forrást is. A lebonyolítással nem kisebb tekintélyt bíztam meg, mint Felcsút volt első emberét, aki gázszerelésben is jártas és az a tudás is nagy segítségére lesz majd. Szép Karácsonyt vagy Puzsért, Boldog Új Évet, Farsangot és Jó Focit kívánok.”

Alighogy megjelent a pályázati kiírás, máris beérkeztek a pályázatok az ismert helyekről és a hétfői Posta-nyitásra már az eredmények kihirdetése, a pénzek fölvétele és elköltése is megtörtént.

Az alábbiakban ismertetünk néhány pályázatot (a többit majd perelje ki az Átlátszó, a TASZ, a Transparency International, meg a többi sorosista intézmény, előreláthatóan 2032-ben megkapják majd a listát):

  • Mészáros Lölő és Társa Alap: Gyorssegély, hogy még gazdagabb legyen a gazdag (az 1914-től működő Auguszta-alap mintájára);
  • Semjén Zsolt és Rénszarvasra Vadászó Társai Alap: Segély a Vadásztársaságok megalakításához (a szintén 1914-től működő Szent István Segélyalap mintájára);
  • Bayer Zsolt és GF Gábor Szép Magyar Beszéd Alap: Segély „igényes, jó tollú jobboldali újságírók” képzésére;
  • Szijjártó Péter és Családja Alap: a Kormányban dolgozó gyerekek lakásvásárlásának szülői kölcsönök nyújtásának az elősegítésére;
  • DR. Kásler Mikós és Dr. Palkovics László Vallás és Tudomány Alap: külön indoklás nélkül, egyedi gázszerelői értékeléssel.

Az utca és intézmények nevei átnevezésére érkezett javaslatok még elbírálás alatt vannak, kiszivárgott hírek szerint sikerre számíthatnak a Rogán-körút, a Lázár-Főutca; a Pintér-Ludovika elnevezések.

Lakossági Konzultációs Levélben keresik meg az embereket (előreláthatóan csak a nyilvántartásban szereplőket), hogy nyilatkozzanak: a ma él legnagyobb magyar nevének méltó szerepeltetésére.

2019. 02. 05. kedd”

TÉVÉZÉS…

Esteledett.

Végre túl volt már mindenen. Az egész-napi roboton, a főnök gúnyos beszólásain, ugratásain, a rohadt-bűzös reggeli-esti tülekedős buszozáson is.

Az asszony elétette a vacsorát meg a sört, a kaját gyorsan betömte: az ízét sem érezte, aztán fogta a sörét és belezöttyent, nem is, inkább beleroskadt a foteljébe és lerúgta a papucsát. Ma nincs meccs a kur@a életbe, mi a fa@omat nézzek – hörpintett a sörből, majd jólesően böfögött egy nagyot.

Unottan fölvette a távirányítót és elkezdte nyomkodni: M1, M2, M3, M4, DUNA, M5 ugrottak föl egymás után egyik pillanatról a másikra: migráns, Soros, fölrobbant, Gyurcsány – villantak a képek egymás után.

Megint a sörért nyúlt, de azért közben tovább nyomkodta a gombokat.

Az a hülye főnök, állandóan őt ba@ogatja, hogy miért nem talál mást – gondolt most a napjára, mindig őt pécézi ki, pedig soha nem támasztja a lapátot, csak egyszer megy brunyálni, míg a többiek óránként mennek arra az undorító mozgó-klotyóra meg staubozni. Na, itt meg lökdösik a golyókat, mi szar ez, gyorsan tovább nyomta a képet. Az Ali is milyen marha volt ma, kiásta azt is, amit nem kellett volna, aztán vele hőbörgött, pedig előre szóltam neki, hogy ott nem köll. Na, itt legalább megy a bunyó, állította meg a kép-görgetést egy pillanatra, de hamar vége lett a verekedésnek, hát tovább ment.

Hüvelygomba elleni – na húzzunk innen gyorsan, mi vagyok én, hogy ezt nézzem, mennyibe is kerül ez a szar, a sör is elfogyott.

A lábát fölrakta az asztalra, veszed le onnan a büdös lábadat, hallotta most az asszony hangját sivítani, inkább hozz még egy sört!

Holnap megint kezdődik minden elölről.

2019. 02. 05. kedd