2020. július hónap bejegyzései

CSAK EGY SZIMPLA NYÁRI ESTE…

CSAK EGY SZIMPLA NYÁRI ESTE…

Este van. A tikkasztó meleg még nem enyhül. Szellő se mozdul, csak a kerti tó csobogója hallik. Egy rigó-pár csivitelve ugrál a fűben, csőrük üres: a kemény föld nem ad enni.

Egyébként csönd van.

Fölkapcsolom a kerti lámpákat, hátradőlök a már foltokban szürkülő műanyag székemben, karom kétoldalt fölemelem, kinyújtóztatom, hallom a bizsergető roppanást, aztán nagyot szívok öreg pipámból és körülnézek.

 • Hű de meleg van – szólal meg a nemrég érkezett barát, aki éppen lehuppant a hintaágyra és ingével kezdi legyezgetni magát, aztán abbahagyja és folytatja, mi újság nálatok? A rigó-pár közben fölszáll a fenyőre és élénk „eszmecserébe” kezd, az egyik kutyám rájuk pillant, majd közelebb somfordál a vendéghez és komótosan szagolgatni kezdi.
 • Mi lenne, megy minden ugyanúgy, mint a karikacsapás, magától, csak a csattogást tudnám feledni – reagálok, talán kissé élesebben a semleges bevezető kérdésre, de erre sem moccan semmi.

Mitől is moccanna?

A hintaágy a terasszal szemben, az enyhet adó fenyő alatt ütemesen himbálózik a vendéggel, közöttünk van az ásott kút fölé épített picinyke, rácsos faházikó és a sötét miatt arcunk csak elmosódottan, mimikátlanul látszódik, az apró grimaszok, gúnyos mosolyok rejtve maradnak, mint a föl nem vett talonok.

 • Mi van az Indexszel? – vág a sűrűjébe, ahogy szokta, minek kerülgessük a forró kását ebben a cudar melegben, különben is: holnap reggel korán indulnak egy kirándulásra, nem lehet hajnalig égetni a lámpát.
 • Tökösek voltak, ahogyan eddig még senki, bár szerintem az Orbán nem így akarta volna, csak csöndben, hogy most ne legyen visszhangja, se benn, se kinn; nem úgy, mint a Népszabinál, ott szerintem szándékosan erőt mutatott; itt inkább a sumákolós módszert vetette be, ezért volt jó, hogy kiderült! – hadarom el egy szuszra, miközben a rigók is részt vesznek a beszélgetésben.
 • De az ellenzék sem ért egyet mindenben – szól megint a barát, aki ügyesen lavíroz a két oldal között: vagyunk mi is neki, meg vannak a hatalomból is „barátai”, meg a gyerek is jó helyen űzi az ipart, úgyhogy „belső-kézből” fogja a híreket, véleményeket, hát használja is, amit hall, úgyhogy „kihallani vélem” a hatalom gúnyosan megvető hangját; megoszlanak a vélemények, nem is kellett volna fölállnia a szerkesztőségnek, csak farkast kiáltottak, pedig csak a Gyurcsány volt, különben is: miért nem fognak össze rendesen.

Nicsak: a rigók elnémultak, mi lehet velük, nézek föl a fenyőre, de a sötétben még a szürke fiú-rigó se látszik az ágon. A kutya még mindig szaglássza a barátot, de nem morog, majd megnyugszik és lehuppan a keményen száraz földre.

 • Ki vitázik, a Török Gábor? Megnéztem a Népszabi kicsinálására írt bejegyzését, már akkor is ugyanezt írta, semmi vész, választást kell nyerni, oszt’ jó napot; különben is: miért kéne az ellenzéknek mindenben egyet értenie, annyiféle irányzat, vélemény van köztük, az lenne a csoda, ha mindenben egyet értenének.
 • Pedig kéne – szól most közbe a tűzről pattant rokon kislány mérgesen, az Operához is kivonultunk annak idején, a Majtényi olyan beszédet mondott ott, hogy ha a szervezők azt kérték volna az ott lévőktől, hogy menjünk be az Operába megnézni a Dísz-előadást, bíz’ isten bementünk volna; hadarta el egy szuszra, majd hosszan kortyolt a vizes flakonjából.
 • Nem, nem a Törökre gondoltam, de mindegy is, valami olyat írt, hogy a Bodolai egy tisztességes ember, az Index miatt cselekedett a Dúl pedig elárulta őt, meg a tüntetés miatt is morgás volt, hogy miért a Momentum, miért nem együtt, nem is volt végül olyan sikeres, mint az internet-adó elleni vonulás, pedig itt is volt telós-lámpás!

Egy izzadságcsöpp indul el a homlokom redőiből, lassan az orrom mellett csurog tovább, már birizgálja a bajuszomat is, nincs mese, oda kell nyúlni, nem úszom meg, miközben érzem, hogy a hátam közepén is …

 • Mindig mindenki jót akar: az Origo-val is, a Népszabadsággal is, a TV2-vel is, a Magyar Nemzettel és a Heti Válasszal is, hogy a kicsikről ne is beszéljek: mindenütt az ellenzék volt a hibás, meg a szerkesztők korán kezdtek kiabálni, meg az emberek nem gyújtották föl az üres székházakat, mint annak idején a hős ultrák a Baló Skodáját, miközben a Hír TV riportere ott csápolt nekik és szedegette össze a … A Majtényi mondta a minap: „Amikor az első szabad sajtóterméket politikai okból teszik tönkre, akkor az azt jelenti, hogy attól a pillanattól kezdve a láthatatlan kés minden szabad sajtóban működő szerkesztő és újságíró nyaka körül ott van.” Innen kell kiindulni, és ezen már régen túl vagyunk, ehhez semmi köze a Török hablatyolásának, a tüntetés-szervezőnek, de még annak sem, hogy az elnök és a főszerkesztő egyet ért, vagy vitatkoznak. De ezek a szerkesztők most fölálltak, együtt álltak föl, nem úgy mint az akadémikusok, a tanárok, az orvosok és még hosszan lehetne sorolni, hogy kik nem…
 • Apropó, mit szólsz az iskolaőrség létrehozásáról, egy csomó kollégám most föllélegzik, de nem csak vidéken, itt a Rózsadombon is, mert már féltek, nagyon féltek – szól közbe a barát, majd hirtelen föláll, bemegyek a legkisebb helyiségbe, várj a válasszal addig, ugye kibírod?

És lassan, óvatosan, a földön durmoló kutyát kémlelve bemegy a házba, de a kutya meg sem mozdítja a fejét, egyhangú horkolással alszik. A meleg alig enged szorításából, de a homály mintha enyhítene. A csöndbe élesen, mintha egy üveg törne ketté szól be az utcán végig robogó motorkerékpár irgalmatlan gáz-fröccse, de aztán megint minden némává válik.

 • Benn egész hűvös van, szinte emberi… – érkezik vissza a barát, szóval az iskolaőrök nem is olyan rossz az ötlet.
 • Kényszert is alkalmazhatnak majd, eszközöket is: bilincset, gumibotot, és Ibsen szerint nem véletlenül van a pisztoly az első felvonásban a falon, az el is fog sülni, ha kell, ha nem – kezdek bele, érzem a hangom érdesebb a kelleténél, biztos a melegtől lettem idegesebb, na most képzeld el a hasas volt-rendőrt, vagyonőrt, akit már ezerszer megaláztak, kidobtak az állásából, most végre újra hatalmat kap, intézkedési jogot és nem él vele? Még az átkosban egyszer, kinn voltunk apámmal a Népstadionban egy kettős meccsen, 70 ezer ember tombolt a lelátókon, én gyerekként ültem ott, ki kellett mennem pisilni, a jegyszedő bácsinak mondtam, mindjárt jövök, csak bólintott, majd, amikor visszajöttem, tíz percig nem engedett be a helyemre, „csak”, megtehette hát megtette! Ha a Te gyereked lenne, akin először gyakorolná a jogát, mit szólnál, hová vezet ez, minek ez, megoldás?
 • De hát félnek a tanárok!
 • És akkor arra a félelemkeltés a válasz? Honnan ered ez az agresszivitása a gyerekeknek, én megmondom neked: a mintákból, amit a magyar parlamentben látnak, hallanak; amit sulykol a miniszterelnök, hogy ellenség és ellenség és ellenség, egyedül vagyunk az egész világ ellen, mert csak mi tudjuk jól, bezzeg az a sok libernyák Brüsszelben olyan marha, az orrukig se látnak el. Ez lenne az oktatás legnagyobb baja? Hát a mobilitás? Ma egy orbánféle tehetséges nebuló, persze nem Felcsútról, hanem bárhonnan más faluból: el tudna jutni Oxfordig? Apámra mondta a tanítója, mikor behívta nagyanyámat: taníttatni kéne ezt a gyereket, vág az esze, mint a borotva, mire nagyanyám azt felelte: rendben, ennivalóra se telik… Nem ez a fő baj? A Kádárnál legalább megindult valami…
 • Ezt mondd Eszterházynak…

Akkor megint süket csönd lett. fölálltam a székről, odaléptem a kutyához egy simire, csak a szemét nyitotta ki egy pillanatra, talán a farka is megmozdult, a por jelezte, aztán bementem vízért.

Csak egy szimpla nyári este volt…

 1. 07. 30. csütörtök

Drága Angéla asszony!

(el nem fogott levél, talán meg se íródott)

Innen a távolból és végre a hülye maszk nélkül (bár ÉN amúgy se hordom) csókolom azt az aranyos kacsóit, ahogyan szoktam is, amikor összefutunk hébe-hóba. Hogy ityeg a fityeg nagyságtoknál, ott a libernyák világban? Második hullám? De szavamat ne felejtsem: nagy gratula a Bayernek, remélem nem fut össze a fradival, bár ahogyan azok most játszanak: magyarosan, bár alig tudnak magyarul. Nem jön kegyed a Balatonra, ahogy azokban a régi szép időkben is? Lölő barátomnak szép szállodái vannak arrafelé (is), nem tudnak csődbe menni, még ezekben a nehéz időkben sem: nem Mátrai Hőerőmű, az biztos, bár Lölő abból a bizniszből is szépen kigyütt, ahogyan kellett, bár kellett egy kis telefonálgatás hozzá.

De, hogy a tárgyamra térjek – várjon egy picit, mégis csak legurítok egy kis pálinkát és kerítek hozzá egy kis kolbászt is: Anikó, hozzad már, levélben vagyok – no most már rendben is van, szóval „„A magánvállalatok szabadon működnek Magyarországon, és üzleti döntéseik saját maguk dolgai”, ahogyan az normális illiberális demokráciában, nálunk megyen. Úgyhogy semmi pánik, újabb Sargentini, meg holland miniszterelnök, még csak a Spiegelnek se higgyék, csak ÉN tudom az igazat, hisz ÉN ismerem az összes szereplőt, meg a hátsó felükről és a szennyesükről nem is beszélve. Szóval nem kell fölülni a mende és mondáknak: NÁLAM rendben mennek az ügyek, szépen sorjában: a Népszabadságból sem lett semmi baj, a Figyelőből se, a Slomó is megkapta a 168-at meg a vírust, hát haladunk előre.

Ja, hogy el ne felejtsem: a tigrisek rendben, a Kárpátia zenekar, azok az aranyos fiúk már írtak is egy dalt a páncélosaimnak.

Be is fejezem, Angéla, megyek megnézem a blasz III. egyik felkészülési meccsét, azok legalább beszélnek magyarul…

a SAS

 1. 07. 28. kedd

AZ INDEX… CSAK AZ INDEX?

Beszélünk róla.

Ki így, ki úgy: van, aki ezt mondja; más meg azt.

Mert megint beszélünk róla: a MAGYARORSZÁGI SAJTÓSZABADSÁGRÓL.

A szokásos módon: indulattal, dühösen; innen is, onnan is.

Közben semmi nem változik.

Azaz: romlik.

Az „átalakító-tisztító” elfoglalás alatt a sajtószabadság zavartalanul romlik.

Mert a propaganda és a sajtószabadság nem fér meg egymás mellett.

Két hatalom, két dudás – de „csak” egy csárda van.

Tehát: nincs két dudás!

Csak egy!

Azt mondja a kérdésre a kormány jólfésült minisztere: magánügy, a kormánynak ehhez nincs köze, jól is nézne ki.

Közben százmilliárdokkal tömik a lakáj-médiát: nem a sajátjukkal, közpénzzel.

Nekik ez magánügy.

A sajtószabadság a tulajdonos szabadsága, mondja egyikük.

Aki megél, az szabad.

Senki nem él meg!

Senki!

Csak közpénzből.

Amit meg egy kéz oszt.

Ami már elvesztette közpénz jellegét.

Akkor most mi van?

Semmi.

Beszélünk róla…

 1. 07. 28. kedd

NÉPSZAVAZÁS? Á, CSAK KONZULTÁCIÓ…

(ismétlés)

Legutóbb, 2016 októberében volt Magyarországon népszavazás.

Tudjátok: ahol valóban, tétre menően megkérdik az embereket: mi legyen.

A Fidesz addig – ellenzékből – többször élt a népszavazás intézményi lehetőségével, ami eredményesség esetén kényszerhelyzetbe hozta a szocialista-liberális kormányzatot és fenntartotta, növelte a hívek harci szellemét. Aztán hatalomra kerültek, már „veszélyes fegyver” lett a népszavazás intézménye, hát csavartak egy „kicsit” a törvényen és lényegében ellehetetlenítették.

Azóta csak egy népszavazás történt Magyarországon: a Fidesz-kormány kezdeményezésére az a 2016. októberi.

Akkor, az „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” kérdésben, a 2016. október másodikára kiírt országos népszavazás eredménytelen volt, mert 8 272 625 névjegyzékben szereplő választópolgár közül érvényesen 3 338 483 polgár szavazott (a külképviseleti és a levélben leadott szavazatok nélkül, de ha mindenki érvényesen szavazott volna közülük, akkor se lett volna meg a szükséges szavazat), ami nem érte el az érvényességhez szükséges 50%-ot, csak  a 40,41 %-ot:

–             4 922 911 magyar ember nem, vagy érvénytelen szavazott (59,59%)

–             3 282 928 magyar ember a kérdésre nemmel szavazott (39,74%)

Ezek voltak az elsődleges tények.

Mit tudtunk meg még

–             közel 3 millió 300 ezer magyar ember elfogadta a kormány érveit, szavazatával támogatta gyűlöletpolitikáját, nem akart Magyarországon látni (ma még csak szír, afgán, iraki, afrikai és a jóég tudja milyen nemzetiségű) migránsokat

–             a kormány – a miniszterelnök azóta elmondott beszédéi alapján – nem törődött az érvénytelenséggel, a népszavazásra hivatkozva, fölhatalmazva érezte magát az alkotmány módosítására

–             a gyűlöletkampányát nem fejezte be, sőt: azóta és egye hangosabban, erőteljesebben kommunikálja a másképpen vélekedők hazaárulók!

Ma már nem kezdeményez népszavazást az Orbán-kormány: nehogymá’ blamázs legyen. Helyette kitalálta a konzultációt a néppel, ami ellenőrizhetetlen, a kérdéseket sem jogi, sem logikai, sem nyelvtani szempontból nem ellenőrzik, és aminek semmi közjogi konzekvenciája sincs.

Csak propaganda.

Hogy is mondta Goebbels:

 1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
 2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
 3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
 4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
 5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
 6. Keress egy ellenségképet, és folyamatosan rágalmazd!

(Idézet: A PROPAGANDA OLYAN, MINT A LÖVEDÉK, MARADANDÓ ELVÁLTOZÁST OKOZ A PASSZÍV TÖMEGEKBEN)

Hát valahogy így van ez most is: konzultáljatok csak nyugodtan, már aki akar…

 1. 07. 27. hétfő

MÉG EGYSZER AZ INDEXRŐL…

MÉG EGYSZER AZ INDEXRŐL
(csak egy vélemény)

Most is megy.

Egy-egy új hír megjelenik.

Mi lesz hétfőn?

Aztán kedden?

Közben a háttérben is zajlik a vita: ki a felelős, ki az áruló, megint a Gyurcsány, nem bírta anyagilag stb.

Közben a munkatársak többsége fölmondott: nem vállalt cinkos összekacsintást, még pénzért sem, tisztességét, szakmai elhivatottságát többre becsülte. Nagy tisztelet és taps NEKIK!

Mi lesz most, hogyan tovább?

Mit tehet az olvasó? Mit tegyen az olvasó? Mit tesz majd az olvasó?

Jönnek a javaslatok: bojkott a „megmaradt Indexnek, amíg”; „dobjuk össze a pénzt az ’újindex’-re”. Mert állítólag Magyarországon piac van, tehát ez legyen a „fővari”. Ha piac van, abból tudsz megélni, amit eladsz, amiért bevételt kapsz – szól a „törvény”. Akkor hát egyszerű: kell egy új lap, kellenek a régi-új olvasók, most fizessenek is, ha annyira „szerették-élvezték”. Akkor minden rendben lesz. Jönnek is rögvest a fölajánlások: ha elindultok én fizetek, én is, mi is! (hányszor éltük már át ugyanezt, emlékeztek a Galamusra, a Népszabadságra?)

De vajon tényleg így van-e? Vajon tényleg „piacról” szól ez a történet (ahogy a többi) is? Vajon tényleg arról az Indexet is a gazdasági ellehetetlenülés, a piacra alkalmatlanság „csinálta ki”? Hogy van az, hogy egy piacvezető portál képtelen (lenne) önmagát eltartani, miközben a sok link „link” vígan megél – közpénzből!

És itt van a lényeg!

Naponta ömlenek a milliárdok az ócska, semmitmondó, hazug, hamisító kormánypárti oldalakhoz, újságokhoz, szerkesztőkhöz.

Mert a propaganda-gépezetnek működnie kell; a hazugsággyárnak okádnia kell magából a „füstöt”.

Ezzel nem lehet tisztességes versenyben szembe szállni, amikor a közpénz már elvesztette közpénz jellegét, akkor már más eszközökkel lehet csak célt elérni.

Hogy mondta tegnap Ákos, no nem az, a független: Amíg 100 ezer ember nem megy a Kunigunda utcába…”

2020. 07. 25. szombat
(kép a HVG-ből)

A KÁDÁR (DE A) BARNABÁS …

Kádár Barnabás (a Momentum egyik alapítója, egykori elnökségi tagja, 2018-ban a Momentum képviselőjelöltje, 2019-ben pedig a párt EP-listájának 5. helyezettje, jövőkutató) felteszi a kérdést:

„MIÉRT AZ IDŐSEBBEK DÖNTIK EL A JÖVŐNK?”

Kádár (de a) Barnabás azt tartaná „célravezetőnek”, ha az idősebbek (kik az idősebbek: nyugdíjasok, 60 év felettiek), persze, ha ezt ők kezdeményezik(???) nem mennek el szavazni. Arra jutott ugyanis, hogy most Duda, korábban a Fidesz, még korábban Trump és a Brexit esetében is a mérleg nyelve mindig az idősebb korosztály volt, a vereségek oka náluk keresendő.

Az ábra erősen megkérdőjelezhető:

 • milyen arányt képviselnek a fiatalok és az idősebbek az összes lakos arányában?
 • kiknek az arányáról van szó, csak a ténylegesen szavazó fiatalokról, idősekről vagy azokról is, akik szavazhattak volna, de nem szavaztak?
 • a fiatalabbak és az öregebbek milyen arányt képviseltek a ténylegesen szavazók között?
 • a „köztes” szavazóknál mi volt az arány?

De fogadjuk el egy pillanatra, hogy a „szerzőnek” igaza van: tényleg azok a „buta” öregek voltak a hibásak, mert fölültek a populista dumának.

Akkor erre az a válasza a jövő nemzedékének, hogy akkor inkább az idősebbek „önkéntesen” ne szavazzanak? A hatvan évnél idősebbek száma például Magyarországon 2011-ben 2 331 111 ember volt, egyes becslések szerint a 60 éven felüliek aránya 2050-re 40%-ra emelkedik!

Akkor ők „holnaptól” önkéntesen ne szóljanak bele sorsuk alakításába? Akkor menjenek unokázni; drukkolni a „jövő nemzedékének”; esetleg kisegíteni őket, amikor munkanélkülivé válnak; írják emlékirataikat?

Kádár (de a) Barnabás erről nem szól.

Arról sem, kik és miért azok, akik a populistákra szavaznak? Csak az öregkori szenilitás az egyetlen és igazi ok? A megfélemlítés; a közmunkával, munkával zsarolás; az egyszerű élni-akarás nem lehet?

Kádár (de a) Barnabás erről sem szól.

Nekem sem tetszenek az eredmények. Nagyon nem tetszenek. Az sem tetszik, hogy az iskolákban rendőrök legyenek, a kórházakban katona-parancsnokok osszák azt észt, hogy a demokrácia nem működik.

De erre nem azt válaszolom: csináljunk egy másikat, olyat, amiből az öregeket (önkéntesen) kizárjuk.

De Kádár ((de a) Barnabást ez nem érdekli…

 1. 07. 16.csütörtök

 

NAPI TERMÉS – A NER MAGYARORSZÁGÁRÓL

NAPI TERMÉS – A NER MAGYARORSZÁGÁRÓL

 1. (Index cikke alapján) Még 2015-ben történt: a nyugdíjas békésen tolta, nem rajta ülve hajtotta a biciklijét a járdán ott, ahol a régi 4-es főút áthalad Hajdúszoboszlón, mert a nagy forgalomban nem akart veszélybe kerülni. Az éppen arra haladó rendőrjárőr igazoltatta a nyugdíjast, majd az ellenszegülést vélelmező rendőrök megbilincselték a nyugdíjast, a nyakát szorongatták, a kapitányságon is testi kényszert alkalmaztak vele szemben, majd bilincsben átkísérték az orvosi rendelőbe. „A Debreceni Közigazgatási Munkaügyi Bíróság 2018-ban jogerősen kimondta: a bilincshasználat az orvosi rendelőbe szállítás idején már jogszerűtlen volt.” A nyugdíjas személyiségi jogi pert indított és a Bíróság elé vitte, ahol most(!) megszületett az elsőfokú ítélet: „a rendőrség megsértette Nagy János emberi méltósághoz, személyi szabadsághoz, valamint a testi épséghez és egészséghez fűződő személyiségi jogait”, ezért fizetnie kell 300 ezer forintos sérelemdíjat és a hírt el kell juttatnia az MTI-hez. Arról nem szól a fáma, hogy mi lesz akkor, ha az MTI nem közli le a hírt…
 2. Szél Bernadett megkérdezte: mégis, 2010 óta mennyit költött a kormány a nemzeti konzultációnak nevezett izére (ez, ha jól számolunk, már a tizedik). A válasz meg is érkezett, ha nem is ízibe, „az Ön által kért költségeket kampányonként nem tartjuk nyilván”. Na most képzeljétek el, csak egy pillanatra, hogy az ÁSZ vagy a NAV egy ilyen válaszra mit reagálna: nyilván az állami költségvetés pénze sem lenne elég a bírság kifizetésére. Vagy tévedek.
 3. Ma lépett hatályba a COVID 19 miatti magyar szigorítás: tudjátok, a piros-sárga-zöld. Horvátország is bejelentett szigorításokat. Nálunk ők zöldbe vannak. A horvátok hülyék…
 4. Majka morgott egyet, miért nem lehet koncertezni már. A Fideszes zenészek, a „Feró-nemzeti csótányok” nekiestek rögvest. Közben Orbán a Vasa edzőmeccsén osztja az észt, akarom mondani a pénzt…

2020. 07. 15.szerda

A PUSKÁS AKADÉMIA…

A PUSKÁS AKADÉMIA…

Harmadikok lettek. A magyar NB1-ben. Nagy dolog. Nem az andorraiban. Ott villanyszerelők játszanak. Vagy gázszerelők. A felcsútiban nem. Ott (állítólag) profik. Többnyire nem magyarok. De csak akkor nem, ha jobbak, mint a magyarok. Ezért többnyire tényleg nem magyarok.

Az elnök, aki már nem gázszerelő, ezért nem is játszik a csapatban, interjút ad a házibarát újságírónak. Qur@a büszke a csapatára. Hogy végre beérett a gyümölcs. Arról nem beszél, hogy miből. Arról kussol és a házibarát kérdező se kérdi: közpénzből. Nagyon sok közpénzből. Úgy könnyű. Neki. Nekünk nem. A magyar foci meg ott van, ahol: a béka segge alatt. De erről nem szól a fáma. Helyette a miniszterelnök meg a kancellária miniszter, a jogász(?) megjelenik a Vasas meccsén. Szotyiznak. Mert a magyar pályákon lehetnek nézők. Sehol máshol nem. De mi, magyarok, jobbak vagyunk. A Covid elleni harcban. Is.

Szóval az elnök büszke. Ő dönt. A pénzről is. A mi pénzünkről. A közpénzről. Egy kis faluban. Ahol nem élnek annyian, hogy megtöltsék a stadiont. Legfeljebb az Omegán. De akkor máshonnan is jönnek. A Kóborra. Nem a foci miatt.

De az elnök büszke. Hétvégén foglalkozik a focival. Annyi elég. Szerintem sok is. De legalább a gáz rendben van.

Mégis, azt hiszem: gáz van, babám…

 1. 07. 12. vasárnap

Ui: a kép az NSO oldaláról

A KÉP…

A KÉP…

(egy vélemény)

„Mégis mit kerestek önök Demeter Szilárd irodájában?” – jön a nyitó kérdés Stumpf Andrástól a valaszonline.hu oldalon.

Tőlük szokatlan módon jönnek a (másoknál) „szokásos-humoros-elterelő-félrebeszélő” válaszok, majd a fotó összehasonlító vizsgálata: „… gyakorlatilag mindenkivel találkoztunk és fotózkodtunk. Még Barabás Jánossal is.”

„… egy ilyen közös fotó ma ekkora indulatokat vált ki, elég sötét képet fest aktuális közállapotainkról, erről a végletes megosztottságról” – folytatja SA, de a „végletes megosztottság” okát, eredetét nem vizsgálja, mintha arról a „közállapotaink” tehetnének.

Aztán „végre” kiderül, miért mentek oda: kaptak „… egy bizalmas anyagot” véleményezésre, hát mentek. Mert a PIM-ről jó emlékei vannak BJ-nak, igaz, akkor még nem a DSz vezette, de ez nem érdekes, „más a duma és más a valóság”.

És így ment tovább és tovább: „… elég jó minőségben játszó rockzenekar basszusgitárosa írta a stratégiát, számomra hiteles a törekvés … ez a műfaj a nemzeti kultúra része” – így BJ; „Egészen biztos, hogy nem. Jöttek néhányan ezzel, hogy majd ő lesz az új Erdős Péter … Erdős tehát művészi döntéseket hozott, azokba kontárkodott bele. Hogy ilyesmit Demeter bárkivel megpróbálna megtenni…” (SzL).

Mégis mit kerestek ott?

DSz a NER ikonja.

A NER már bizonyította „életképességét”: a hozzá lojális-lakájok vagyonhoz, pénzhez, hatalomhoz, jogon kívüliséghez való „jogának” megteremtésével; a „kívülállók” jogfosztásával, életterük beszűkítésével.

„Ezek ugyanazok” – énekli BJ., majd mégis megjegyzi: „persze ha ennek az egésznek az lesz a vége, hogy a haverok kapják a zsozsót, az katasztrófa.”

Eddig, hogy volt, eddig mi történt?

Szörényi-Bródy legendák!

Nagy művészek.

Ezen semmit nem változtat egy kép.

Legföljebb árnyal.

Árnyékot vet.

Sajnos…

 1. 07. 06.