2020. október 18. nap bejegyzései

„MANIPULÁLT” INTERJÚ D. TAMÁS-sal

(egy budapesti propaganda-sajtótájékoztató, amiről lemaradtam manipulációja alapján)

Vasárnap D. Tamás, akiről sok legenda kering a városban, de valóságtartalmukat sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta (mert ezt nem kérdezték tőle), nagysikerű One-Man-Show előadója volt.

A nagy(szájú)hajú politikus szuggesztív erejű monológot tartott, ami a jelenlevő kormánypárti újságírókat, szerkesztőket, operatőrnőket lenyűgözte. Nekem utólag sikerült elérnem D. Tamást:

 • Mi a véleménye arról, hogy az elmúlt héten kétszer annyian haltak meg Magyarországon koronavírusban, mint tavasszal a legrosszabb héten?
 • Új „öszödi beszédnek” lehettünk tanúi, amikor meghallgattuk Donáth Anna felvételét, amiben lelkesen bevallja kapcsolatát Vera Jourovával, akivel rendszeresen egyeztet azért, hogy dezinformációk felhasználásával Magyarország ellen hangolja az EB-t. Donáth Anna lebukott, ahogy a többi álnok baloldali magyar EP-képviselő is.
 • Értem: és ennek a hírnek mi köze van a koronavírus magyarországi terjedéséhez?
 • Főállásban “áskálódnak”, árulkodnak, álhíreket gyártanak, “hakniznak”, előadásokat tartanak, leveleket intéznek, jelentéseket írogatnak “baloldali elvtársaiknak”, és mindebben számíthatnak a “Soros-szervezetek” támogatására, nézze csak Dobrev Klárát, aki a koronavírus-járvány közepette konferenciát szervezett Brüsszelben, amelyen megkérdőjelezte a 2018-as magyarországi parlamenti választások jogszerűségét.
 • Hallom, bár nem értem, de hadd kérdezzem meg, mit szól Dúró Dórához, hogy ledarálta a Meseország mindenkié című könyvet?
 • Cseh Katalin (Momentum) a jelen egészségügyi helyzetben orvosi végzettsége ellenére hetente olyan tanácskozásokon vesz részt és beszél, amelyek a heteroszexuális többségétől eltérő irányultságú emberek Európa-szerte tapasztalható állítólagos jogsérelmeivel foglalkoznak, ennyi.
 • És mint sokgyermekes és (sok)nagycsaládos ember: hogyan vélekedik arról, hogy Szarka úr hazaküldte a SZFE diákjait beszélgetni a szüleikkel?
 • Ujhelyi István (MSZP) azt mondta Brüsszelben: a magyar házszabály úgy módosult, hogy baloldali képviselők már nem tudnak felszólalni a parlamentben. Ez “ordas egy nagy hazugság”.
 • És mit szól ahhoz, hogy Közpénzből fizethették az Alapjogokért Központ mintag 200 milliós militáns kampányát?
 • Ugyanezekben a “nettó hazugságokat terjesztő akciókban” vesz részt Molnár Csaba (DK) és Gyöngyösi Márton (Jobbik) is. A baloldal “régi bolsevik szokásnak megfelelően” szándékosan olyan kifejezéssel illeti a “zsarolási akciósorozatát”, amelynek pozitív a jelentéstartalma: a jogállamiságért folytatott küzdelem.
 • úr, jól van, nem kér egy kis… izé, vizet?
 • Tavasszal a baloldaliak mindenütt azt nyilatkozták, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva olyan törvényt fogadtak el Magyarországon, amely felszámolja az Országgyűlés működését. A diktatúra kiépítéséről szóló kritikus állítások azonban minden valóságalapot nélkülöztek. A magyar baloldali képviselők azt tekintik a küldetésüknek az EP-ben, hogy minél többet ártsanak a hazájuknak, ezzel szemben a Fidesz-KDNP-nek Magyarország az első, ők ennek jegyében dolgoznak Brüsszelben.
 • Köszönöm, kimerítő beszélgetés volt…
 1. 10. 18. vasárnap

NAPLÓSZERŰEN…

(5.)

Ma végre, mintha tisztulna. Legalább már látszik az ég! Csak így tovább, bár a homály lassabban oszlik.

Most utalok a Várkonyi Zoltán Alapítványnak egy kis pénzt, beírom az összeget, a kedvezményezett nevét, a közleménybe: FREESSZFE! és aztán a „kész” gombra a nyíl és enter. Már cincog is a telefonom, üzenet érkezett, a pénz meg a „helyére”. Először arra gondoltam veszek egy guriga ementáli sajtot meg üdítőket és odaviszem „piros-szalaggal” körülkerített, „védett” házhoz; de aztán erről lemondtam: és ha nem szeretik a sajtot, ha nem olyan üdítőt innának, amilyet viszek. Emlékszem, mennyire ki voltam akadva az „Erzsébet utalványos” könyöradományon, miért szabja meg nekem a kormány, hogy ami a törvény szerint jár nekem, azt mire költsem. Ők tudják, akik most éjjel-nappal benn vannak, mi kell neki!

De ha odamentem volna, akkor egy jót beszélgetni is lehetett volna velük…

Egyre több helyre kellene utalni, mert másképp nem megy, ha olvasni akarom az engem érdeklő sajtót, tényfeltáró újságírókat, szabadon gondolkodókat, mert őket tartom hihetőnek, tárgyilagosnak, akkor bizony – mert az állam csak a csókosainak utal – nekem (is) kell megteremtenem a feltételeket ahhoz, hogy írjanak.

Nem tisztul az ég eléggé, bárcsak gyorsabban tisztulna, de legalább világosodik.

„Rimánkodik az éghez sok bolond,/ hogy bujjanak beléjük hars erények./ De ők alattomossak és szerények,/ suttyomban élnek, harangjuk kolomp.” – írta József Attila. 85 évvel ezelőtt, érted: 85 évvel ezelőtt! Mintha semmi sem változott volna. Nagynénikém, második anyám, talán a ’70-es évek közepén egyszer azt kérdezte tőlem: „vajon fejlődik a világ?”, amire persze én, az ifjonc ’68-as lázadó, aki „ide nekem a világot, hogy kiforgassam a helyéről” „permanens forradalom” hangulatában éltem rögtön rávágtam: persze! Ma már nem vágnám rá hirtelen. (Ez az öregedés, az öregség vajon?)

Ma is sokan megbetegedtek, elkapták a vírust, a terjedés nem lassul, a meghaltak száma is egyre növekszik. A kormánypropaganda stílusa, hangsúlyai, a győzelmi jelentés jellege viszont állandó. Ma egy új értékelési szempont is bekerült a kommunikációba: „nem összehasonlítható” adatok vannak a világról, mert ők másképpen számolnak. Ez új: eddig azt tapasztaltam, hogy a magyar statisztikák sem koherensek (és ez nemcsak a koronavírus statisztikára vonatkozik), inkább önkényesek. De hát akinek a kolomp a harang, annak ez is jó…

Nem tisztul, megint ereszkedik a köd, a homály, de most ez van, ebben kell élnünk…

 1. 10. 18. vasárnap

(Kép: szeretlekmagyarország.hu)