2020. október 27. nap bejegyzései

KORONAVÍRUS

(egy duzzogó vélemény)

A tavaszi szakaszban világos(abb) célokat fogalmazott meg a kormány: laposítsuk a görbét, hogy ne kerüljön lehetetlen helyzetbe az egészségügyi ellátó rendszer, ne következzen be olyan helyzet, hogy nem jut intenzív ágy, lélegeztető gép, működtető szakszemélyzet a rászoruló betegeknek.

Bezárták az országot, amihez teljhatalmat szavaztak meg maguknak. A nyilvánosság, az ellenőrizhetőség hiányosságai és a politikai szempontok érvényesülése számos kérdést vetett föl, de összességében a célt az ország elérte, a görbe ellaposítása sikeres volt.

Most kérdem én: MI A CÉL?

A konzultációs kérdőívre adott(?) válaszokra hivatkozva: 1) kidolgozták a haditervet(?) a háborúra(?); 2) nem állították le az országot; 3) minden embert meg akarnak(?) védeni; 4) megvásárolták(?) a szükséges eszközöket, rendelkezésre álló oltóanyagokat; 5) ki és átképezték(?), felkészítették(?), folyamatosan átcsoportosítják(?) a szükséges erőforrásokat; 6) minden embert meg akarnak menteni.

A nyilvános(?) adatok alkalmatlanok komolyabb elemzésre, értékelésre. Az önkormányzatok panaszkodnak arra, hogy nem kapnak felvilágosítást a területükön fellelt betegekről. Az adatokról rendre kiderül, hibásak, nem teljes-körűek, hiányosak. A WHO protokollt, amit a kormány hivatkozási alapként kezel, már régen nem tart be.

A betegek száma rohamosan növekszik és egyre többen halnak meg naponta.

A környező országok drasztikus válaszlépésekre kényszerültek, Magyarország nem változtat.

MI A CÉL?

Van-e konkrét, világos és a nyilvánosság számára is érthető elképzelés?

Mikor változtat a kormány?

Mi lesz az a pont, amikor már belátják: így mégsem mehet tovább: amikor a napi halálozás eléri a … számot? Amikor a kórházi kapacitások elérik a … százalékot? Vagy lesz valami más?

A napok félelmetesen múlnak…

  1. 10. 27.kedd

(Kép: pannonrtv.com)