2021. július 8. nap bejegyzései

A SOKKOLÓ

A „sokkol” (ige) a wikiszótár szerint: „hirtelen és erős mentális vagy érzelmi zavart okoz valakinek; megdöbbent, megrémít, megrázkódtat, megrendít”.

A Magyar Nemzet (Orbán ezt a lapot tegnap nem kérte az újságostól, mert ez nem ellenzéki lap) szerint „Ősztől már a magyar rendőrök is sokkolhatnak”. Most már Taser sokkolóval … is.

Nagy dolog.

Mert sokkolni sokféle módon lehet: eszközzel, képpel, szóval.

Az utóbbi napokban – egyszerű halandóknak, normál(is) magyar állampolgároknak – volt részünk benne.

Persze sokkolhatok én is, te is barátom: dühödben írsz egy káromkodó-bejegyzést a Facéra (utána rögtön letiltanak egy hétre); fölraksz egy ironikus képet a Semjénről, ahogy kergeti és lövi a háziállatokat; „kimondod”: hazudik a miniszterelnök – és láss csodát, tizenhatan vagy tizennyolcan észre is veszik morgolódásodat (ebben nincsenek benne a „hivatásos olvasók”).

Persze: nagyobbat üt, ha a sokkolás a kormány, a hatalom felől érkezik. Mert onnan jön ám a csapás! „Lesz negyedik hullám” – jelenti be a miniszter hivatalosan, de nem tesz hozzá semmit, további enyhítések lépnek életbe, a maszkra sincs már szükség, viszont a veszélyhelyzet kihirdetve marad: igaz, erről a vírus nem tud, nem sza@ja össze magát, de regulára jó lesz. Kórházi osztályok zárnak be „nővér-hiány, orvos-hiány” miatt, de ez „csak” az (ellenség) ellenzék hazug demagógiája. A tanárok „tananyaga” is csökken, minek annyit tanulni, még átadják a végén a nebulóknak, és akkor lesz csak kalamajka, még a végén nem lesznek lakájok, még a végén gondolkodni kezdenek, az meg… Megint ott van a „házfalakon a jel”, méghozzá közpénzből, kormány-támogatással! Aztán „sokkoló” a „házmesterrel” készült interjú is, mert szerinte „12 év Fidesz-kormányzás legfontosabb” legfontosabb törvénye a „pedofiltörvény”, különben is: az unió úgyis össze fog omlani (közben készül az újabb föladatokra, mondjuk az aláíró-horgász utódlására)!

A Magyar Nemzet (Orbán ezt a lapot tegnap nem kérte az újságostól, mert ez nem ellenzéki lap) szerint „Ősztől már a magyar rendőrök is sokkolhatnak”. Most már Taser sokkolóval … is.

Nagy dolog!

De mi lesz ma a Puskás Akadémiával, Hatvanpusztával, Ruzsa Magdi új frizurájával, Mészáros Lölő zárt tárgyalásával Fekete Győr ellen – a száguldó inflációról nem is beszélve.

Semmi: ősztől viszont a Rendőrség használhatja a Taser sokkolót.

  1. 07. 08. csütörtök

(Kép: Népszava)