Orbán Viktor jeleket lát …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Én vagyok az Úr, aki kegyelmet, ítéletet és igazságot teremtek e földön”

Az 52 éves, jogász végzettségű, nős, öt gyerekes Fidesz elnök, aki egyúttal a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke és nem mellesleg Magyarország miniszterelnöke is, tegnap elmondta szokásos interjú-monológját a magyar rádió Kossuth adóján. A nyomaték és a hatásosabb médiaszereplés érdekében a monológot kiegészítette egy előadással, amit „Az idők jelei” című vitaanyagot bemutató konferencián tartott.

Orbán Viktornak, e két fellépése során – az utóbbi években már nem először – látomása volt. Amit érzékelt, azt rögtön közkinccsé is tette, amilyen jeleket látott, azokat meg mutatta és rögtön értelmezte is. Erre nagy szüksége volt – korábban is és most is – az önfeledten hallgató híveknek, mert ők újból híján lettek a bizonyságoknak, ami viszont köztudottan elengedhetetlen föltétele a hívésnek a követéshez. És Orbán sorolá: „Európa népei kezdenek felébredni”; „terroristából egy is sok”; „az identitásunk forog kockán”; „ma a rendezett, jogszerűen működő EU állapotából az anarchikus állapotok felé haladunk” – villantotta föl a hamisíthatatlan jeleket a „migráns-rémhelyzet” kapcsán. És még közel sincs vége: „Ha nem állunk ki Európáért, a kontinens többé nem az itt élő polgárok Európája lesz, hanem néhány nagy pénzt mozgató, a nemzetállamok keretein túlgondolkodó, aktivista, senki által meg nem választott vezető hagymázas álmát teljesíti majd be a következő időszakban” – erősít rá a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke. És egyre emelkedik a hang, emelkedik a tét, nő a veszély: „… egy tudatos, baloldalinak mondható szellemi konstrukciót akarnak megvalósítani, ami a nemzetállamokat Európában zárójelbe akarja tenni, és ha már a hagyományos politikai küzdelemben nem sikerült megbirkózniuk a kereszténységgel és a nemzetállami identitással, akkor megkísérlik etnikai alapon … az összeesküvéssel, ezzel az árulással szemben nekünk a demokráciához kell fordulnunk, a néphez kell fordulnunk”, hogy igent vagy nemet mondhassanak a jelenlegi történésekre…”.

Árulás, összeesküvés, aktivista, Soros, baloldal – dörrennek, a már sokszor elátkozott szavak a látnok szájából, ezek az „Idők jelei”. „A személyes lojalitás, a barátság, a bajtársiasság, és azt kell mondanom, hogyha arra a kérdésre akarunk választ találni, hogy ma ez nincs magától, és nincs mindig így, ma miért magasodik a polgári, nemzeti, keresztény oldal olyan óriási mértékben a riválisai fölé, mert magunk között legyen mondva, ma ez a helyzet, az érdemek kérdését most ne feszegessük, de ez a helyzet, így állunk, akkor szerintem itt van a megfejtés” – hirdeti a szónok, „Ez adja ma a magyar polgári, nemzeti, keresztény oldalnak szinte ma behozhatatlannak tűnő – ilyen persze nincsen, de –, szinte behozhatatlannak tűnő erőfölényét más politikai szerveződésekkel szemben”.

De vajh, mindez vajon nem hitetés?! Ahogy Jézus mondá: „Sokan jönnek majd az én nevemben, akik ezt mondják, én vagyok a Krisztus, és sokakat elhitetnek (Mt 24,5).” Pál apostol ezt írja erre vonatkozóan Timóteusnak: „Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állnak be. Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, tisztátalanok, szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői. Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői; kiknél meg van a kegyesség látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld (2Tim 3,1-5).”

2015. október 31.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük