Van különbség?!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Cudar világra ébredünk. Minden reggel. Most már hosszú ideje. Nem is akarunk kibújni az ágyból, még a takaró alól se nagyon szeretnénk kikandikálni. Mert tudjuk, mi vár ránk a takarón kívül! Mégis föl kell kelnünk!
Azt mondják, ketten maradtak. Az Orbán meg a Vona. Erre utal minden, és ezt sugallja mindenki. Azt mondják, a Vona lesz a kihívó. Más már szóba sem jöhet. Csak a Vona. Aki most már szmokingban is. És milyen jól néz ki! Persze olyan, olyannak mutatják. Az Orbánon meg minden úgy áll, mint a tehénen a gatya. Pedig nem is úgy mutatják!
Szóval a Vona lesz. Mindenki másról már lemondtak. A fő megmondók. Mindenkiről. A Gyurcsányról, a Gergőről is, a Molnárról nem is beszélve. Már se egy balos, se egy liberális; még „csak” egy igazi demokrata se jöhet szóba. (Persze: ki az igazi demokrata?) Sehol senki. Már egy legyintés sincs.
Hol van már a tavalyi hó? Amikor a Vona még be sem tehette a lábát egy normális tv stúdióba. Mert az volt a demokratikus minimum. Az volt (lett) a közmegegyezés. Hírnek is csak elrettentő lehetett! Hogy milyen ember, milyen nézeteket vall, meg milyen erőszakos! Ma meg? A vízcsapból is Ő ömlik. Politika, bulvár, bármit nézhetsz: Őt találod. Mit gondolt, mit mondott, kiről álmodott, milyen szappant használ, kivel bújt ágyba.
Pedig nem Ő változott! Pontosabban: Ő nem változott. Még pontosabban: fölvett egy álarcot, új,” polgári” ruhába bújt, és mindenki bedőlt neki. Nem gyerek Ő már, akit alakítani, formálni lehet. Férfiember! 2001 és 2003 között Fidesz tag, ma már Jobbik vezér. Mára már kívülről belülre került politikai szereplő! Nem, nem Ő változott.
De miért csodálkozom?! Hiszen alig van különbség a főszereplők között!
A borostás szakállas Orbán forradalmárként, liberális demokrataként indult. Ellenálló volt. Az elveiért vállalta még a megveretést, a megaláztatást is. Bátran kiállt! A néppel a népért! Aztán: mi lett mára belőle?! A demokrataságából. A felvilágosultságából. Az európaiságából! Az igazságérzetéből! A jogállamért való kiállásából! Folytatni sem érdemes.
Van különbség?!
Hiszen háborút vízionál, mindkettő! Hiszen gyűlöletet gerjeszt, mindkettő! Hiszen uszít, mindkettő! Hiszen a demokratikus intézmények csak és addig érdekesek, fontosok, megtartandók számukra, amíg azokat a hatalom megszerzése vagy megtartása indokolja! Utána „illiberalizmus”; PC, politika korrektség nélküli világot akarnak. Hiszen mindenki ellenség, hazaáruló, aki nem úgy gondolkodik, mint ahogyan ők! Hiszen számukra nincs átjárás, kapu, még csak kiskapu se, a kultúrák között! Csak kerítés!
Van különbség?!
„Van élet az Unión kívül is” – vallják mindketten. A sport, az erő, a vér, a magyar virtus – folytatni sem érdemes.
Van különbség?!
Cudar világra ébredünk. Azt mondják, ketten maradtak.
Az Orbán meg a Vona…
2016. 11. 20.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

2 hozzászólás a(z) “Van különbség?!” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: cheap NBA 2K17 MT for sale

  2. Visszajelzés: cheap NBA 2K17 MT

Hozzászólás