Fodrásznál …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Kivágódott a Pláza fodrászatának, a Schwarzkopf Professionalnak az ajtaja és berobbant a helyiségbe egy ötvenév körüli férfi. Helló mindenkinek az asszony vásárol benn és elengedett mert én csak zavarom de sokáig nem maradhatok csak egy percet kérek és egy centi vágást a hajamból és már rohanok is – hadarta el egyszuszra, és sürgetően kezdett kopogni a vendégeket fogadó hostess pultjánál. Kilences vagy lehet tizenegyes is a gépi vágás, csak gyorsan – folytatta tovább, majd hirtelen körülnézett és mosolyogva mondta: ott van egy üres szék is, oda lehuppanok és már jöhet is valaki vágni. Tele volt az üzlet, többen várakoztak is és türelmesen olvasgatták az asztalról fölvett lapokat, de most mindenki fölkapta a fejét: na, most mi lesz? A férfi elhelyezkedett a székben, mindkét karját a karfára helyezte, megigazította a hasán a szétnyíló ingét és újra belehangoskodott az éterbe: akkor, jönne már valaki, nem érek rá, megöl az asszony, ha nem érek vissza hozzá időben.
A pult mögött ülő hostess, aki valójában a fodrászat vezetője, bérlője volt, idegesen körülnézett, vajon hogyan reagálnak a várakozó vendégek a helyzetre, nem tudta eldönteni, mi lenne a jobb: előre engedni ezt a fószert, vagy vállalni a konfliktust, a balhét is és rendreutasítani a férfit. A dolgozó lányok idegesen hol a palira, hol meg a főnökasszonyra pillantottak, miközben kezükben az olló szélsebesen csattogott a vizes férfifejeken. A háttérben közben halkan szólt a Boney M Greatest Hits CD-je, de ez most mégsem hatott nyugtatóan. Na, mi lesz már – harsant megint a férfi, és ekkor a főnökasszony intett az öltözőből éppen kilépő fiúnak, csináld és hangosan ennyit mondott csak: sietünk!
A fiú odalépett a székhez, a férfire terítette a világoskék leplet, eligazította a nyakánál, kiválasztotta az egyik ollót, akkor kezdhetjük – kérdéssel följebb mozdította a férfi fejét és hozzáfogott. De aztán szép legyek, mert nem állok meg a lábamon az asszony előtt, ha elront valamit – harsogta, és levegőt sem véve folytatta, olyan legyen mint a Kövér Lacié mert Ő a kedvencem meg az asszonyé is csak nekem nincs kackiás bajuszom meg nekem a másik oldalon van a választék! A fiú, aki már lerakta az ollót és beigazította a hajvágó borotvába a kilences kést, olyan lesz – válaszolta, és gyorsan elkezdte vágni a férfi haját. Szeretem azt az embert mert olyan egyenes szókimondó igazi magyar nem olyan mint az a sok libsi mitugrász áruló akiknek még az olimpia sem kell – dörögte túl a Boney M-et, na, kész van már? A fiú csattogott még egy kicsit az ollóval is, aztán fogta a kefét, lesöpörte a levágott hajat a lepelről majd a férfi arcáról is: kész!
Na, akkor isten, isten – és fizetés nélkül kirobogott a fodrászatból.
Még öt perc se telt el…

2017. 02. 19.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Hozzászólás