„Elgondolkodni?”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Hogy mik vannak?!
Hogy kik vannak?!
Tegnap megint nagy nap volt: benne volt a tévében a Mráz Ágoston Samu nevezetű seggnyaló, a többmilliárd forint közpénzzel kitömött Nézőpont csoport vezetője. Namármost, amikor a Mráz Ágoston Samu benne van a tévében, még ha csak a leggusztustalanabb, a leggyűlölködőbb hazudozóban is, amit persze papíron a Vezér táskahordozója tulajdonol, és hangját, mondanivalóját olyanná formálja, ami az „elvárás”, akkor mindig történik valami.
Most például fölszólította a nézőket, hogy gondolkodjanak el egy kicsit. Mert azok a hülye nézők, akik azt a leggusztustalanabb, a leggyűlölködőbb hazudozó tévét nézik, nem szoktak gondolkodni, csak sörözni, meg „megbotlatni az asszonyt a komondorral”. Elképzelem, ahogyan Pali bá’ – Kati néni mellett a már szürkére koszolódott, korábban fehér lepedővel letakart – karosszékben ülve, éppen gurgulázva dönti le a torkán a negyedik Borsodiját, amikor meghallja a Mráz Ágoston Samu nevezetű seggnyaló fölszólítását: gondolkozzon el. Azonnal eldobja az üres üveget, ránéz Kati nénire, végiggondolja, hogy pontos j-vel vagy ly-nal kell-e írnia a nevét, a biztonság kedvéért behívja a kutyát is és el kezd gondolkodni.
Aztán hirtelen rádöbben: nem tudja, hogy miről. Meg különben is: minek. Megint az üveg után nyúl, de látja, hogy üres, hozz még egyet, mordul oda Kati nénihez, aki rögtön ugrik és hozza az ötödiket, milyen szépen beszél az ott a tévében, próbálkozik, hátha ma másképp lesz, hátha ma végre beszélgetni is fognak egy kicsit, nemcsak az a sör, meg aztán a horkolás. De Pali bá’ csak iszik, nem beszél, csak böffent egyet, szóval a szeretője francia annak a szőrösnek, azér’ csinálta, morog maga elé, de úgy, hogy Kati néni is hallja, szóval francia a kurvája, de apjuk, a mi unokánk is franciául tanul, szól vissza halkan Kati néni; azonnal vegyétek ki onnan, nem járhat oda, tanuljon törökösen meg azerül, arra van szükség!
Aztán csönd lesz, súlyos csönd. Csak a sör bugyogása hallik.
Csak gondolkodnak…

2017.08.03.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük