Kötcsei mese …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Két csülökpörkölt, harcsapaprikás és 45%-os Gönci Barackpálinka (19950 Ft/liter) között – még a malacsült előtt – beszédet mondott hívei előtt a legendás zöldinges „einstandoló”, no nem a legkisebb fiú, hanem a Felcsúti stadionépítő legény.
Miközben a világot hidrogénbomba rengeti, a messzi „Ámerikát” tájfunok pusztítják és már a hollandok is a kiesés szélére jutottak a labdarúgó VB selejtezőkön, aközben „… Trianon óta soha nem volt olyan erős az ország, mint most…” – szólott emígyen indulásképp az egybegyült, sportosnak nem mondható, viszont elegáns-mentesen és melltartó nélkül megjelent szavait-szomjazókhoz. Bár ismerte az alapszabályt, hogy nem szabad a magas „C” -vel kezdeni egy beszédet, mert akkor nem lehet fokozni a mondandót, meg aztán már az induláskor könnyen berekedhet az emberfia, de ez Őt nem érdekelte: Ő rekedten is tudja, legfeljebb egy kicsit többet gesztikulál majd. Levegővétel nélkül rögtön folytatta is: „… 2020-ig 60 millió migráns kelhet útra Afrikából …” – ahogyan azt valahol az egyik szövegírója olvasta. Aztán a nyerési esélyeket harsogta, hogy a Portugálokat is meg tudjuk verni, hacsak a holland játékvezető nem akarja másképp, de hát mit várhatunk a hollandoktól, akiknek olyan nagykövete ment most haza, amilyen. Aztán meg itt vannak „… a magyar kormányt Washingtonból, Berlinből és Brüsszelből …” megbuktatni akarók is, de mi velük is elbánunk, legalább is hazai fogyasztásra kommunikálva, mert a média mostanra velünk van! Közben Szilárd klottgatyában bőszen kavargatta tovább a kondérban a levest, Kovács Kokó éppen eloltotta a tüzet a malac alatt, Deutsch Tomi pedig bőszen vakargatta izzadt trikóját dudorodó „csöcsei” alatt.
Aztán leültek ultizni, sörözni egyet, Cecília izgatottan kereste Tóniját, hogy ne hagyja őt egyedül a gyerekkel, mert még jönnek az újságírók és akkor neki azt kell mondania, hogy “Feleség, anya és dolgozó nő vagyok”, pedig ezen még neki is röhögnie kell.
Aztán mindenki hazament.
2017.09.04.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Hozzászólás