Bíró-kergetés Magyarországon…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Egy „egyszerű” labdarúgó mérkőzésen, a megye III-as Kunbaja-Kiszállás focimeccsen – egy piros lap fölmutatása után – a hazai játékosok (Vajdaságból „szerződtetett tehetségek”??) fenyegetően elindultak a játékvezető felé. Tudni kell (a hazai egyesület elnökének elmondása szerint), hogy a megindult játékosok kigyúrt óriások, hatalmas, 100 kiló fölötti, indulatos behemótok voltak. A tizenkilenc év körüli, vékonydongájú játékvezető menekülőre fogta: átugrott a pályát övező korláton és miután észlelte, hogy a nézők is támadóra kapcsoltak, úgy, ahogy volt, bíró-szerelésben elfutott egy közeli kis-utcába és bemenekült egy udvarra. Aztán megérkeztek a rendőrök is.
Ennyi a történet.
Tegnap reggel a kocsiban zenét akarván hallgatni, rátekeredtem a zenei csatornára, ahol éppen a legendás Bocskor Gábor és társa nyomta a rizsát. Éppen erről a meccsről a meccsen történtekről röhögcséltek, csinálták a műsort, gúnyolódtak a fiatal játékvezető „gyávaságán”: „ne menjen az ilyen játékvezetőnek … na képzeld el a Kassait, ahogy elszalad a Bayern játékosai elől”, és egyszerű csínyként, jópofa gegként, megbocsájtható kópéságként kezelték a veszélyes szituációt. Amikor az általuk megszólaltatott kunbajai elnök elmondta, hogy félnek a várható következményektől, szankcióktól, ami rájuk vár, megdöbbentek és nemtetszésüket hangoztatták!
És akkor eszembe jut, hogy az elmúlt napokban rengeteg színésznő, közéletben szereplő asszony, szociológusnő, író teszi nyilvánossá az Őt ért szexuális erőszakot, amin eddig az un „férfitársadalom”, „erősebb nem” csak röhögcsélt, viccelődött, dicsérendő „skalp-szerzésként” anekdotázott.
Semmi nem változik!
De legalább beszélünk róla…
Tisztelet Nektek lányok, asszonyok!
2017.10.17.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük