Üres dobozok …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Folyamatosan érkeznek vissza a nemzeti konzultációs kérdőívek. Az eddigi összesítések alapján már most biztos, hogy a jelenlegi konzultáció rekordrészvételt hoz…” – írja a Rogán A. vezette Miniszterelnökei Kabinetiroda.
Nézem a képet. Az erőlködő tisztviselőt. Aki próbálja megmagyarázni a magyarázhatatlant. A szemenszedett hazugságot. A mögötte-mellette tornyosuló, telének hazudott, de láthatóan és egyértelműen üres dobozokat. A dokumentálásnélküli megszámlást, „a közel kétmillió ember” kitöltötte és visszaküldte és ez az eddigi legnagyobb siker! Mert „A beérkező ívek biztonsági átvilágítása, gépi borítékbontása, szelekciója és adatfeldolgozása a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik…” – miközben semmiféle törvényi előírás, fölhatalmazás, eredményességi küszöb nincsen!
Se ellenőrzésre vonatkozó rendelkezés, hogy ki, mikor, hányszor, hol ellenőrízhet.
Semmi!
Csak a duma!
Meg a másik ócsárlása: „álhíresztelő és rágalmazó”, aki nem hisz a szemének!
Az Antinak.
Most hozzátok fordulok, vidéki rokonaim. Hozzátok, akiknek édesanyja (édesapja, testvére) hónapok óta megalázó körülmények között tengődik egy istenháta mögötti otthonban; aki miatt hiába dugtatok rahedli pénzt a gondozók zsebébe, hogy legalább gyakrabban tegyék tisztába, vigyék ki sétálni: szerintetek a Soros tehet róla?
Vagy hozzátok, pestiek, akiknek nemrégen halt meg az édesanyja, édesapja, testvére gyereke, mert a kórházban nem ismerték föl időben a bajt és hazaküldték, hogy ne legyen láb alatt: szerintetek a Soros tehet róla?
Most meg hozzád szólok újságíró, fotoriporter, elemző, akik rezzenéstelen arccal, remegésnélküli kézzel írjátok, ki nem szarja le, hogy hazugság az egész, hogy a dobozok üresek „A Fidesz választási kampányába ment bele, s bizony hasznosult… mindegy, hányan küldték vissza az ívet vagy töltötték ki neten, akár kamucímekről. A lényeg teljesült … a dolog nagyon is működik, remek politikai termék”: szerintetek is a Soros tehet róla?
És te, focista-gyerekek edzője, azoknak a gyerekeknek az „oktatója”, akikből sohasem lesz labdarúgó, hiszen most sem eddzenek, csak rajta vannak a listán, hogy jöjjön a zsozsó, az isteni adomány, amiből most már te is olyan jól megélsz, hogy már semmi más nem érdekel: szerinted is a Soros tehet róla?
És Orbán és Mészáros és Lázár és Rogán és Habony, és ti többiek, ott fönn, megint a magosban, hamarosan a Várban, akiknek a jövedelem már nem munka eredménye, hanem csak számolás kérdése; akik kéjesen nyújtózva fordultok hajnalban az egyik oldalatokról a másikra, simogatjátok meg „Anikótok” fejét, ma mennyit is fogok nyerni: szerintetek erről is a Soros tehet róla?
Miközben üres dobozok mindenütt: a kórházakban, az iskolákban, a Hospice intézményekben, és mindenütt az otthonokban.
Üres dobozok.
Igaz: azokról a kormány fotósa nem készít fölvételeket…

2017. 11. 25.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük