Oszd a krumplit, ne siránkozz…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Bence krumplit oszt. Oszt’ akkor mi van?
Persze csak annak, akinek van lakcímkártyája. Oszt’ akkor mi van?
A hajléktalanoknak persze nincs lakcímkártyája. Pedig csak azzal lehet hivatalosan igazolni személyazonosságuk mellett az állandó lakhelyüket is. De nekik nincs se állandó, se ideiglenes lakhelyük. Oszt’ akkor mi van?
Ezér’ a hajléktalan nem is lehet éhes. Se. Mert nem is ember már. Se istene. Se hazája. A Bence szerint. Meg kormánypárti képviselőtársai, meg „láthatatlan” párttársai szerint se. Oszt’ akkor mi van?
Pedig Bence „kapta”, nem vette, „kapta” a 4000 kiló krumplit. Valakitől. Titok, hogy kitől. Kapta. Pedig vehette is volna. Lett volna neki miből. ha mindenáron osztani akar. De nem vette. Kapta. Akkor nosza: azt osztja! 400 embernek. Persze csak annak, akinek van lakcímkártyája. Oszt’ akkor mi van?
Bence államtitkár. Úr. Nem szolga: úr! Keresztény úr. Legalább is azt hiszi magáról. Oszt’ akkor mi van?
Bencének persze nem a krumpliosztás a feladata. Persze, hogy nem az a feladata. Egyáltalán nem az. Az a civilek feladata. Azokat viszont Bence és kormánya nem szereti. Mert Soros. Ezér’ nemcsak nem szereti, ott üldözi, akadályozza őket, ahol csak tudja. Meg, ahogyan már sokszor kiderült, mert a hajléktalanokat se szereti. Meg a rokkantakat se, a betegeket se, egyáltalán: akinek nincs semmije, azokat se. A keresztény. „Ez” a keresztény nem szereti. Oszt’ akkor mi van?
Bence krumplit oszt.
Oszt’ akkor mi van?
Választás lesz…

2017.12.10.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Hozzászólás