Őrizd a magánéletedet…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

(Tizennegyedik lecke – Timothy Snyder)
A rossz szándékú vezetők mindent,
ami tudnak rólad, fel fognak használni arra,
hogy irányítsanak. Rendszeresen takarítsd le
a kémszoftvereket a számítógépedről. Ne feledd,
hogy az e-mailed nem titkos. Fontold meg,
hogy kevesebbet, vagy más formában használd az internetet.
Találkozz másokkal személyesen.
Ugyanezért rendezd el minden jogi problémádat.
A zsarnokok keresik a módját,
hogyan fogjanak meg téged.
Gondoskodj arról, hogy ne találjanak rajtad fogást.
Van egy kis zug, ahova elvonulhatsz olvasni? Magadra tudod csukni az ajtót, ha úgy akarod? Nem aggódsz, amikor független sajtót olvasol, még sugárzó független rádiót hallgatsz? Van színház, ahol olyan darabokat nézhetsz, ami neked tetszik? Van hely, „hol fölolvashatol…”? S van figyelmesen hallgató is?
Magad határozhatod meg: mit tudhatnak Rólad, ki tarthat és hogyan nyilván Téged, hisz „Számon tarthatják, mit telefonoztam/ s mikor, miért, kinek. /Aktákba irják, miről álmodoztam/ s azt is, ki érti meg. /És nem sejthetem, mikor lesz elég ok/ előkotorni azt a kartotékot, / mely jogom sérti meg.”
Most zárult le a választási kampány. Olyan volt, amilyen a NER rendszere, nem is várhattunk mást: csúnya, sunyi, alattomos, totális. A hatalom fondorlatosan fölhasználta a jelöltek, a választók magánszféráját; az emberek intimszféráját durván megalázta. Emlékezzünk: bírósági információk, adatok ellopásával lehetetlenítettek el képviselőjelöltet; hazugságok sokaságával gerjesztettek gyűlöletet; hamis híreket terjesztettek a civil szervezetekről; óriás-plakátokról csurgott a náci kirekesztő propaganda a menekülők ellen; „oszt’ jó napot”. S Te tehetetlenül tűrted a tűrhetetlent, jogaid semmibevételét.
Vége lett: mára a győztes már kihirdettetett. A győztes már „programot” is jelentett, amiről továbbra sem tudsz semmit: megvéd, ami nincs is; eléri, hogy ne Soros nevessen a végén, pedig nem is nevet; erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesz majd másokkal szemben, ahol mindenki más, aki nem Fideszes; „átfogó megállapodás”-t köt majd a nőkkel, akiket korábban komondorral buktatott el röhögve.
A hatalom már tort ül.
Mi van a vesztesekkel? És mi lesz a többiekkel, a kétharmaddal?
Készülj az „Itt kő kövön nem marad…” időre, hisz már itt is van: elvették újságodat, színházadat, manipulálják tévédet, informatikusok hada pásztázza üzenőfaladat
Őrizd a magánszférádat! Az a Tiéd! Ne engedd elvenni! És védd másokét is! Mert amikor az Övékét elveszik, akkor a Tiéd is elvész! Ne légy kíváncsi, ne örülj hát, amikor belesnek a fürdőszobájukba, a hálószobájukba és azt közzéteszik! Ne vegyél részt abban, hogy olyan információkkal bombázzanak Téged, amihez nincs közöd!
Ne légy azzal Te is kollaboráns, hogy hagyod magad leselkedővé válni!
2018. 04. 21.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük