ÉS AKKOR HANDÓ ASSZONY MEGSZÓLALT

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

ÉS AKKOR HANDÓ ASSZONY MEGSZÓLALT

„Szájer-feleség” Tünde asszony tegnap megszólalt, mit megszólalt, belesikoltott a vasárnap reggeli ébredés szemdörzsölésébe: ájtatos fölharsanása fenyegetőbb volt, mint az elhíresült (szlovák, ukrán, magyar) medve bőgése, persze a medve hatalmas állat. Igaz: Tünde asszony viszont nem visel nyomkövetőt (bár, ki tudja), csak fenyegetően „morog”.
„Szájer-feleség” Tünde asszony tegnap megszólalt: szükségesnek ítélte a felsőszintű közigazgatási bíráskodás visszaállítását, amit 1949-ben szüntettek meg Magyarországon. Márpedig a közigazgatás érzékeny terület, mert az állam ügyeit érinti, ezér’ a közigazgatást érintő peres ügyek elbírálására különösen érzékeny embereket kell kinevezni bírónak, akik akkor is, ott is független bírák lesznek, akárki „meglássa”! Mert ugyanis az a Bíró, aki elfoglalja hivatalát, „döntéseit a jogszabályok és a tényekről való meggyőződése alapján hozza meg”, semmi más alapján! „”Ez a lényege a bírói függetlenségnek, biztos vagyok benne, hogy ezt semmi sem fenyegeti” – imigyen a Főbíró asszony.
„Szájer-feleség” Tünde asszony tegnap megszólalt, és megdöbbent: hogy van itt kérem néhány hazaáruló bíró is, aki „… magáról és a kötelességeiről, a közösség iránti felelősségről megfeledkezve külföldre szalad, és elárulja a hazánkat.” Persze velük, „azokkal” a kormány is és maga „Szájer-feleség” Tünde asszony is harcban állnak, keresik a megoldást a probléma rendezésére, de a közigazgatási bíráskodásnak ehhez semmi köze.
„Szájer-feleség” Tünde asszony tegnap megszólalt, nem arról beszélt ugyan, hogy Ő, mint Főbíró miért sértett és sért törvényt, miért menekül mindig a hatalom bástyái mögé; miért nyilvánít eredménytelennek pályázatokat; nevez ki csókosokat; terel ügyeket „megfelelő” Bíróságra. Ezekről nem beszélt tegnap.
Csak nem a „polgári engedetlenség” eszközéhez nyúl folyamatosan?
Nem hiszem: „Szájer-feleség” Tünde asszony csak egy egyszerű, átmeneti, felejthető Főbíró!
Még…

2018. 06. 18. hétfő

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Hozzászólás