BRAZÍLIA-SVÁJC 1-1…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Nemcsak a foci van a világon”; „Én szeretem a focit”; „Ha egy férfi három focimeccset zsinórban végignéz, hivatalosan halottnak kellene nyilvánítani…”; és még folytathatnánk, de minek:
MOST MEGY A LABDARÚGÓ VB!
Orrán-száján a tévében: már, ha közben nem szakítják meg a blődli hírek meg a reklámok.
Most – két héten át – napi 3-4 meccs egyhuzamban.
Na jó: egy kis sör is mellé.
Közben medvék jönnek, medvék mentek; az MSZP elnököt választott; Trump (állítólag) fölhívta és megdicsérte ŐT; a birkózócsarnok-építő, nagyot-mondó rezsibiztos belenyilatkozza az éterbe: „Magyarország célja …, hogy a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk erkölcsi, szellemi, fizikai felkészültséget tekintve egyaránt”; Semjén Zsolt(i) meg attól tart, hogy „elvesztené a normalitását, ha lemondana a vadászatokról”. Arról inkább most nem írok, hogy „Vajna Timi és Andy Vajna belevágtak a babaprojektbe”, mert még törli majd valamilyen robot – szennyes pornónak nézve – ezt a bejegyzést.
De ezek most mind nem érdekesek.
Csak a meccsek.
Meg, hogy milyen hülyék a riportereink. Mert ez is része a Nagy Magyar Nemzeti Játéknak: akarom mondani: meccs-nézésnek. (Az átkosban a szilveszteri kabaré volt ilyen központi beszédtéma: nem volt elég nívós, humoros, kevés volt a HOFI, de milyen cuki volt a Jenő!) Pedig ezek a riporterek olyan humorosak, fölkészültek, a szókincsük meg briliáns! Azt mondja, hogy „az egyik legkiemelkedőbb favorit”; meg az is elhangzik, hogy “majdnem jó lett volna”; arról nem is beszélve, hogy Mexikó melyik földrészen található.
Mert, nekünk, magyar foci-szurkolóknak, most is csak ez jutott, hallgatni a „volt aranylábú”(?) gyerekek „okos” magyarázatait. Mert persze a magyar csapat megint nem kvalifikálta magát a VB-re.
Akkor is fantasztikus! Már most is, pedig még el sem kezdődött igazán. Igazi ünnepély!
De néha-néha – talán a sör teszi, vagy a föl-fölhangzó, híreknek nevezett egypercesek (ha ezeket Örkény hallotta volna) – megszólal a kisördög és nem hagy békibe’.
Itt volt például tegnap este a Brazília-Svájc meccs. Már a fölvezetőben is elhangzott: milyen nyelven beszélnek a svájciak egymással, hogyan értik meg egymás szavát? Hiszen az országban letelepedett külföldiek és időszaki vendégmunkások a lakosság mintegy 20%-át teszik ki; Svájcnak négy hivatalos nyelve van: a német, a francia, az olasz és a romans; meg az a sok vallás is, ha ezt Leekens hallaná, hová vinné őket a meccs előtt templomba? Irigyeljük a svájciakat, hogy gazdagok, háborúzniuk sem kellett már mióta, meg a csokijuk.
Mi kerítést építünk.
Meg stadionokat.
Igaz: nem is jutunk ki a VB-re, se…
2018. 06. 18. hétfő

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük