ISKOLAKEZDÉS…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Nézem az egész nyáron kihalt, mozdulatlan, néma iskola-udvart: most munkások, gépek lepik el, ma reggel hozzáfogtak az udvar rendbetételéhez. A gyerekek a folyosón párosával sétálnak majd a szünetekben.
***
Összeült a tantestület „eligazításra”: nincs létszámemelés, csökkentésről még nincs döntés, a pedagógus-hiányt „kreatívan” oldjuk meg, megszüntetjük a gondnoki állást, egy takarító se kell, a buszt majd mindig az adott osztályból egy szülő vezeti, fölveszünk majd az így fölszabadított helyekre egy képesítésnélkülit, aki majd takarít is, és a Felcsút meccseire mindig kimegy egy osztály szurkolni, abból a pénzből fűtjük majd télen az osztályokat.
***
A tanári hirdető-táblán hivatalos kiírás: „Az idei évtől kezdődően iskolánk – hagyomány-teremtő szándékkel – Magyar Nemzeti Hadi Játékokat (MNHJ) szervez. Kérem a tanári kar tagjait, kezdjék meg a szervezést: a tematikáért a történelemtanárok; az illusztrációkért a rajztanárok; a helyszínek kijelöléséért a földrajztanárok; az íjászatért, lovaglásért, dárdavetésért, a bicikli túráért a testnevelőtanárok; a hadifoglyoknak – korhű, de kisebb szenvedéssel párosuló – kihallgatásáért az irodalomtanárok a felelősek. Legfontosabb feladat: a sikeres nemzet-fennmaradásért folytatott harc bemutatása.” Igazgató
***
Az iskolához a főutat keresztező gyalogos átkelőn lehet eljutni. Most mindkét oldalon rendőr áll, az autók lefékeznek, megállnak. Vidámnak egyáltalán nem tűnő, ünneplő ruhába öltözött gyerekek, hatalmas táskák alatt görnyedve békésen bandukolnak.
Megkezdődött.
2018. 09. 03. hétfő

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük