KULTÚRHARC … csakugyan „csak” KULTÚRHARC?!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Horthy-szobrot avattak szeptember 15-én a Hajdúböszörményhez tartozó Bodaszőlőn (korábbi neve: Zelemér), az egykori kormányzót formázó alkotással együtt leplezték le Baltazár Dezső református püspök mellszobrát is … Az avató ünnepségen felszólalt Kiss Attila, Hajdúböszörmény fideszes polgármestere (2002 és 2010 között országgyűlési képviselő) is, aki „őszinte szavakkal méltatta mind a két szobor modelljét”, illetve beszédet mondott Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, mint Baltazár Dezső unokája.”
„Vitéz Héjjas Ivàn méltatása fog ma zajlani Kecskeméten, hivatalosan, Lezsák Sàndor parlamenti alelnök, népfőiskolavezető àltal, a kecskeméti Cifrapalotában!”
Az Alaptörvény szerint Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszítette állami önrendelkezését, ami csak 1990. május másodikától állt vissza. Az ország vezetői nemzetközi fórumokon kommunistáznak, uszítanak, gyűlöletet szítanak a másként gondolkodók, más véleményen lévők ellen. A házi-történész jogkorlátozásnak mondja a jogfosztást. Kitüntetik az ország „Bádogosát”, akinek az egyik elhíresült mondata („Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…”) beleégett mindenki tudatába.
Közben naponta lakoltatnak ki, tesznek földönfutóvá családokat; négymillió szegény országa lettünk és már nem is érdemes számlálni a kitántorgók számát.
„Csak feküdj nyugodtan.” – súgom magamnak, lassan megint „Halált virágzik most a türelem.”

2018. 09. 19. szerda

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük