HASONLÓSÁGOK

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Minden korszaknak megvannak a maga történeti, ideológiai kulcsfogalmai. Olyan verbális és képi toposzok, közhelyek, amelyek – olykor kimondottan a politikai rezsim ösztönzésére – szerves részét képezik a közgondolkodásnak, s elvont (társadalmi, ideológiai stb.) tartalmuk ellenére állandóan jelen vannak a közbeszédben és a mindennapi kommunikációban, szerepet játszanak a közösség (ön)definíciójának alakulásában.” (Zeidler Miklós: A revíziós gondolat)
„Nem! Nem! Soha!”; „Csonka Magyarország nem ország, egész Magyarország mennyország”; „Hiszek Magyarország feltámadásában”; és lehetne folytatni a sort.
Tudjuk, hová vezetett!
„STOP SOROS”; „99 százalék elutasítja az illegális bevándorlást”; „Ne hagyjuk, hogy SOROS nevessen a végén!”; „Ne engedjünk a zsarolásnak, védjük meg Magyarországot!”; „A mi hazánk nem lesz bevándorló ország!”; „Elutasítjuk a hazánk elleni rágalmakat!”; „Migránsokkal akarják fölhígítani a nemzetállamokat!”; „Követeljük a nemzetállamok Európáját, mert a jövő csak az lehet!”; és lehetne folytatni a sort.
Közben Horthynak újabb szobrokat avatnak; már a gyilkos Vitéz Héjjas Ivánnak is jut! Az Ujhelyi képviselőt ábrázoló „rongy-babát” fejjel lefelé fölakasztják a Köztársaság, bocsi: a II. János Pál pápa téren; békés turistákat néznek migránsoknak; színes-bőrű emberekre rendőrt hívnak; és itt is lehetne folytatni a sort.
Megint az érzelmi, az indulati politizálást folytat a hatalmi elit; megint leegyszerűsít, kinyilvánít, gondolkodás nélkül megnevezi az ellenséget.
Még nem látjuk, hova vezet mindez…

2018. 09. 21. péntek

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Hozzászólás