SZEMPONTOK AZ ELLENZÉKI PÁRTOKNAK A FŐPOLGÁRMESTER VÁLASZTÁSON VALÓ JELÖLÉSÉHEZ …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

(dühöngő-tervezet, ebben a formában piszkozat, nem terjeszthető, csak a miniszterelnök elé)
1. „Őszinte” megegyezési szándékot kell mutatni, meg kell ígérni, hogy minden ellenzéki párt tanult az elmúlt tíz év hibáiból.
2. Viszont tilos: előre, zárt körben, informálisan egyeztetni, mert még hátha közös nevezőre jutnának, akkor meg kellene egyezni valamiben és együttes indulás esetén még a végén nyerési esélyeik is lennének.
3. Minden ellenzéki pártnak önállóan kell indítani egy-egy jelöltet, hogy megőrizzék „arcukat”.
4. Megint be kell vetni a már „jól-bevált” civil-szindrómát: el kell érni, hogy több jól-hangzó, korábban már sikert elérő civil személy „önként és dalolva” bejelentkezzen jelölésre.
5. A jelöltek „megosztó” programmal induljanak: lehetőleg egy szűk, csak az elit értelmiséget érdeklő és érintő célt fogalmazzanak meg, rögtön derüljön ki, hogy más szándékuk nincs, csak a fényben megfürdeni.
6. El kell érni, hogy a Nézőpont Intézet mérje a jelöltet.
7. Azonnal jelezni kell, hogy melyik jelölt mögé melyik párt áll be, s melyik mögé semmiképpen nem, mert így lesz „igazi és demokratikus” és válik láthatóvá a sehova nem vezető verseny.
8. Ezeknek a civil és „független” jelölteknek „középre” kell pozícionálniuk magukat, azaz rögtön ütniük kell a másik ellenzéki civil jelöltet (is).
9. A még megmaradt „szabad” sajtóban azonnal cinikusan és kajánul le kell leplezni a megosztottságot, a küldetés lehetetlenségét.
10. Minél több civil jelöltet sikerül megnyerni (ön)jelölésre, annál nagyobb eséllyel lehet informális (kormányzati, kormányzati háttérű) pénzforrásra számítani.
11. Lehetőleg a választás előtti napig el kell húzni a vitákat.
12. Az zemberek, nos a zemberek: LE VANNAK SZ@RVA, MENJENEK CSAK A LECSÓBA!
2018. 10. 12. péntek

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Hozzászólás