NÉVADÁSOK…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Vasárnap rendkívüli ülést tartott a kormány, ahol a miniszterelnök előterjesztésére elfogadták a Kormány 11111/2019. (II. 31.) Korm. határozatát, az „Új Nevekkel és Új Civilekkel a Milyenek az igazi magyarok” pályázat támogatásának a biztosításáról (Felelős: pénzügyminiszter, Határidő: azonnal), melyet azóta a mAGYAR kÖZÖNY-ben ki is hirdettek.

Az ülés után a miniszterelnök rendkívüli rövid tájékoztatást adott az összesereglett előzetesen gondosan meghívott (M1, Echo, Hír, Nemzeti Sport) újságíróknak pályázata céljairól és a várható előreláthatóan nagy sikerről: „Mi magyarok mindig is tudtuk itt a Kárpátok közti csodaszép medencében, hogy a nemzet neveiben él, az emberek a nevekhez igazodnak, ezért kezdeményeztem, hogy a multikulturális, hablatyolós nevek helyett ízes magyar nevek virítsanak az intézményeink, szervezeteink aranytábláin. Erre a pénzügyminiszter úr – nem kis noszogatásomra, de boldogan – előteremtette a pénzmagot is, s remélem, hogy a külügyminiszter úr is hasonló jó munkával kikuncsorog majd jelentős uniós forrást is. A lebonyolítással nem kisebb tekintélyt bíztam meg, mint Felcsút volt első emberét, aki gázszerelésben is jártas és az a tudás is nagy segítségére lesz majd. Szép Karácsonyt vagy Puzsért, Boldog Új Évet, Farsangot és Jó Focit kívánok.”

Alighogy megjelent a pályázati kiírás, máris beérkeztek a pályázatok az ismert helyekről és a hétfői Posta-nyitásra már az eredmények kihirdetése, a pénzek fölvétele és elköltése is megtörtént.

Az alábbiakban ismertetünk néhány pályázatot (a többit majd perelje ki az Átlátszó, a TASZ, a Transparency International, meg a többi sorosista intézmény, előreláthatóan 2032-ben megkapják majd a listát):

  • Mészáros Lölő és Társa Alap: Gyorssegély, hogy még gazdagabb legyen a gazdag (az 1914-től működő Auguszta-alap mintájára);
  • Semjén Zsolt és Rénszarvasra Vadászó Társai Alap: Segély a Vadásztársaságok megalakításához (a szintén 1914-től működő Szent István Segélyalap mintájára);
  • Bayer Zsolt és GF Gábor Szép Magyar Beszéd Alap: Segély „igényes, jó tollú jobboldali újságírók” képzésére;
  • Szijjártó Péter és Családja Alap: a Kormányban dolgozó gyerekek lakásvásárlásának szülői kölcsönök nyújtásának az elősegítésére;
  • DR. Kásler Mikós és Dr. Palkovics László Vallás és Tudomány Alap: külön indoklás nélkül, egyedi gázszerelői értékeléssel.

Az utca és intézmények nevei átnevezésére érkezett javaslatok még elbírálás alatt vannak, kiszivárgott hírek szerint sikerre számíthatnak a Rogán-körút, a Lázár-Főutca; a Pintér-Ludovika elnevezések.

Lakossági Konzultációs Levélben keresik meg az embereket (előreláthatóan csak a nyilvántartásban szereplőket), hogy nyilatkozzanak: a ma él legnagyobb magyar nevének méltó szerepeltetésére.

2019. 02. 05. kedd”

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Hozzászólás