CSAK ÜLÖK…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ülök a gépem előtt. Egykedvűen lapozgatok a hírek között: Brexit, Borkai, dobozokat szállító furgon, óvások. Aztán a török hadsereg támadásának hírei: bombázások, napalm, civil áldozatok, népirtás.

Hírek: képek, szövegek.

Életek – halál.

Aztán Jászberényi Sándor író, haditudósító oldalára tévedek: „Gyalázatunk vissza fog hullni ránk. Napok óta erre gondolok, ahogyan nézem a híreket Észak-Szíriából. Nézem kurd ismerőseim fotóit a közösségi médiában, a képeket a halottakról. Nem sokáig vannak fent ezek a képek, mert az algoritmus kiszűri a vért és az erőszakot, és letiltja őket. Nem szeretik látni az emberek.” – írja Kairóból.

A háttérben a tv duruzsol, nyert a Veszprém.

A kutyák már békésen horkolnak.

Magyar vagyok, magyar állampolgár. Közel hetven éve itt élek, minden ideköt. Néhányszor átrobogott rajtam is a történelem.

Nézem a képeket, olvasom a szöveget: „Kétségetek azonban ne legyen: vér és ölés zajlik most Észak-Szíriában, európai ésszel szinte felfoghatatlan szinten. Égnek a kurd nagyvárosok, civilek ezrei menekülnek az ágyúzás, légicsapások és az utcáról-utcára zajló lövöldözések elől.”

Csak ülök. Megszívom a pipát. Most az sem segít.

„Gyalázatunk vissza fog hullni ránk.”

Orbán közben másodszor is találkozik a „bölcsekkel”. Jót röhög magában. Nem is: mindenkin. Azt csinál, amit akar. Még most is. Az önkormányzati nemvárt pofon után is. Kapott már ilyen kis-sallert, akkor meglepődött, most nem. Csak röhög.

„Gyalázatunk vissza fog hullni ránk.”

Ő nem így érzi. Lakájai sem. Csahosai sem. Mindent „megmagyaráznak”, hogy a magyarok érdeke, a kereszténység védelme, még a leendő püspök is besegít. Nem tiltakozik, egyetértően mosolyog.

Hisz Horthy sem volt háborús bűnös.

Nyomogatom a billentyűket, de semmi kedvem nincs hozzá…

  1. 10. 19. szombat

ui: és akkor megjelenik a Facebookon Karácsony Gergely döntése nyomán kinn a kurd lobogó a Városházán!

Van remény…

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük