A TÜNDE

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A TÜNDE

„Jertek lányok, öltözzetek fehérbe,

 Szórjunk rózsát Handó Tündi elébe!”

(borzalmas átköltés)

 

A magyar történelem egyik legnagyszerűbb pillanata volt 2019. 11. 29-én, azaz a tegnap 17:45 perce, amikor is megjelent 24, azaz huszonnégy bírósági elnök, elnökhelyettes aláírásával egy nyílt levél-köszöntő a „birosag.hu” oldalon.

A köszöntő nem abból az alkalomból íródott, hogy a viharos előéletű „legfölső bíróasszony” Handó Tünde 60 éves lett, hanem abból, hogy balra el, pontosabban jobbra-föl, az Alkotmánybíróságba húzott földi helytartója jóvoltából.

Az okkal világhírű asszony, népünk (egy része), vezérlő pártja és férje szeretetétől ölelve sugárzó, ragyogó csillagként száguld följebb és följebb a magyar igazságszolgáltatás tiszta égboltján. Handó Tünde – korszakokon átívelő hatású – tevékenységét számos, tagadhatatlanul felejthetetlen és megfellebbezhetetlen döntés jellemezte: „vitathatatlan” bírói kinevezések, illetve ki nem nevezések; ügyekben eljárást lefolytató bíróságok kijelölése; „hazaáruló bírák” megnevezése; eljárási svindlik, törvénysértések; a bírói illetmény megemelésének érdekében kifejtett némasága; az OBT negligálása, semmibe vétele.

Mindezek alapján joggal íródott a 24 bíró Handó Tündét köszöntő levele, mert tényleg: „2012 óta a bírósági szervezet mérföldes léptékkel haladt előre, melyek nyomán a siker, az eredményesség és a fejlődés hangjait visszhangozták a magyar igazságszolgáltatás „templomai””, „köszönet” érte.

Éljen Handó, Éljen Handó! – zúgott mindenütt, de még nem az Állami Operaházban.

Persze: ami késik, nem múlik…

  1. 11. 30.szombat
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük