AKIKNEK NEM TETSZETT, VAJON MIÉRT NEM…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

AKIKNEK NEM TETSZETT, VAJON MIÉRT NEM…

Orbán tegnap kinyilatkoztatott a gyöngyöspatai perben hozott bírósági ítélettel szemben:

„Túl azon, hogy mi a jogi helyzet, meg mi a gazdasági helyzet, az nagyon fontos, hogy minél kevesebb olyan ügy legyen, ami sérti az emberek igazságérzetét, de ha ott élnék, mégiscsak megkérdezném, hogy az hogyan van, hogy egyébként valamilyen okból a velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül. Miközben ezért a pénzért én nem tudom hány órát, hány napot, vagy évet kell dolgozzak. (…) És azt gondolom, hogy ezeknek az embereknek igazuk van.”

Most egy pillanatra hagyjuk, hogy amikor egy miniszterelnök – aki végzettségét tekintve jogász – nyilvános fórumon bírál egy jogerős bírósági ítéletet, akkor joggal fogalmazódnak meg kételyek az ország demokratikus működésével kapcsolatban; most csak arról gondolkodjunk el egy pillanatra, hogy a fenti „gondolatok”(??) vajon mire sarkallhatnak egy(?) mindenre elszánt Fidesz-hívőt (gondoljunk csak az elhíresült kormányzati Soros-plakát akcióra, ami után egyszer csak megjelentek filctollal fölfirkált sárga csillagok a plakátokon).

Szerencsére a gyöngyöspatai roma önkormányzat elnöke azonnal higgadtságra intett, amit Orbánnak és K. Zoltánnak kellett volna megtennie. Ehelyett ma H. István sajtótájékoztatóján ráerősített az uszításra, amikor arról beszélt, hogy a miniszterelnöki „kiszólás” „nem tetszett a Soros-hálózatnak” és a Fidesz-KDNP(?) teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel.

A HVG – három roma fiatallal beszélgetve, akik gyöngyöspatai „élményeiket” mesélték – közben arról ír: “Volt olyan tanárunk, aki azzal fenyegetett, hogy behívja a Magyar Gárdát az utcáról, ha nem csináljuk ezt, vagy azt.” Arról is szóltak, hogy nem mehettek föl az emeletre, ahova a „magyar” gyerekek jártak…

A „jel” megint megjelent: most nem a házfalakon…

  1. 01. 11. szombat
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

1 thought on “AKIKNEK NEM TETSZETT, VAJON MIÉRT NEM…

  1. Névtelen

    Mostanában sűrűn megkérdezzük: van még lejjebb?! Úgy tűnik: van! Minősíthetetlen és beláthatatlan következményekkel is járhat ez az újabb “kiszólás”!

    Válasz

Leave a Reply