A JOGÁLLAM

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A JOGÁLLAM

Az Európai Parlamentben vita folyik a magyar jogállamiságról: a Fidesz tiltakozik, mert szerintük minden rendben van nálunk: az igazságszolgáltatás független; a sajtó, a tudomány, a kultúra szabad; egyszerűen „csak” vita van a balliberálisokkal, akik nem akarják megvédeni az európai keresztény kultúrát (sem).

Közben Orbán Viktor miniszterelnök megfújta a fanfárokat: leplezetlenül bírálja a gyöngyöspatai iskolai szegregációról hozott bírósági döntést, kilátásba helyezi a döntés figyelmen kívül hagyását, ami után az indulatok Gyöngyöspatán elszabadultak; megkérdőjelezi az elítélt bűnözőknek járó anyagi elégtételt.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára rákontráz: „jár-e egyáltalán kártérítés az elítélteknek a rossz börtönkörülmények miatt”. Mert hogy ez üzlet, amit futószalagon lehet megnyerni a „zsebüket tömő dörzsölt” ügyvédeknek – ahogyan ezt a „nemlétező” KDNP frakcióvezetője állítja!

Nos
– a miniszterelnök ezek szerint mégiscsak foglalkozik üzleti ügyekkel is, igaz: az elhíresült „lámpabizniszt” nem tartotta annak;
– a keresztény humanitás úgy látszik a magyar kormányzópártnál (és a „nemlétező” betűpártnál” csak az Európai Parlament vitájában számít érvanyagnak, a gyakorlatban nem;
– jogállam van Magyarországon, hiszen a kormány annyira független a bírósági döntésektől, hogy a neki nem tetszőket végre sem hajtja.

Ja: hogy a börtönkörülmények rendben vannak-e; a roma gyerekek szegregált „oktatása” helyénvaló-e, eredményes-e, az „összetartozás évéhez” méltó-e?

Ki nem xarja le.

A kormány biztosan…

2020. 01. 16. csütörtök

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük