A KÉP…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A KÉP…

(egy vélemény)

„Mégis mit kerestek önök Demeter Szilárd irodájában?” – jön a nyitó kérdés Stumpf Andrástól a valaszonline.hu oldalon.

Tőlük szokatlan módon jönnek a (másoknál) „szokásos-humoros-elterelő-félrebeszélő” válaszok, majd a fotó összehasonlító vizsgálata: „… gyakorlatilag mindenkivel találkoztunk és fotózkodtunk. Még Barabás Jánossal is.”

„… egy ilyen közös fotó ma ekkora indulatokat vált ki, elég sötét képet fest aktuális közállapotainkról, erről a végletes megosztottságról” – folytatja SA, de a „végletes megosztottság” okát, eredetét nem vizsgálja, mintha arról a „közállapotaink” tehetnének.

Aztán „végre” kiderül, miért mentek oda: kaptak „… egy bizalmas anyagot” véleményezésre, hát mentek. Mert a PIM-ről jó emlékei vannak BJ-nak, igaz, akkor még nem a DSz vezette, de ez nem érdekes, „más a duma és más a valóság”.

És így ment tovább és tovább: „… elég jó minőségben játszó rockzenekar basszusgitárosa írta a stratégiát, számomra hiteles a törekvés … ez a műfaj a nemzeti kultúra része” – így BJ; „Egészen biztos, hogy nem. Jöttek néhányan ezzel, hogy majd ő lesz az új Erdős Péter … Erdős tehát művészi döntéseket hozott, azokba kontárkodott bele. Hogy ilyesmit Demeter bárkivel megpróbálna megtenni…” (SzL).

Mégis mit kerestek ott?

DSz a NER ikonja.

A NER már bizonyította „életképességét”: a hozzá lojális-lakájok vagyonhoz, pénzhez, hatalomhoz, jogon kívüliséghez való „jogának” megteremtésével; a „kívülállók” jogfosztásával, életterük beszűkítésével.

„Ezek ugyanazok” – énekli BJ., majd mégis megjegyzi: „persze ha ennek az egésznek az lesz a vége, hogy a haverok kapják a zsozsót, az katasztrófa.”

Eddig, hogy volt, eddig mi történt?

Szörényi-Bródy legendák!

Nagy művészek.

Ezen semmit nem változtat egy kép.

Legföljebb árnyal.

Árnyékot vet.

Sajnos…

  1. 07. 06.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply