A KÁDÁR (DE A) BARNABÁS …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Kádár Barnabás (a Momentum egyik alapítója, egykori elnökségi tagja, 2018-ban a Momentum képviselőjelöltje, 2019-ben pedig a párt EP-listájának 5. helyezettje, jövőkutató) felteszi a kérdést:

„MIÉRT AZ IDŐSEBBEK DÖNTIK EL A JÖVŐNK?”

Kádár (de a) Barnabás azt tartaná „célravezetőnek”, ha az idősebbek (kik az idősebbek: nyugdíjasok, 60 év felettiek), persze, ha ezt ők kezdeményezik(???) nem mennek el szavazni. Arra jutott ugyanis, hogy most Duda, korábban a Fidesz, még korábban Trump és a Brexit esetében is a mérleg nyelve mindig az idősebb korosztály volt, a vereségek oka náluk keresendő.

Az ábra erősen megkérdőjelezhető:

  • milyen arányt képviselnek a fiatalok és az idősebbek az összes lakos arányában?
  • kiknek az arányáról van szó, csak a ténylegesen szavazó fiatalokról, idősekről vagy azokról is, akik szavazhattak volna, de nem szavaztak?
  • a fiatalabbak és az öregebbek milyen arányt képviseltek a ténylegesen szavazók között?
  • a „köztes” szavazóknál mi volt az arány?

De fogadjuk el egy pillanatra, hogy a „szerzőnek” igaza van: tényleg azok a „buta” öregek voltak a hibásak, mert fölültek a populista dumának.

Akkor erre az a válasza a jövő nemzedékének, hogy akkor inkább az idősebbek „önkéntesen” ne szavazzanak? A hatvan évnél idősebbek száma például Magyarországon 2011-ben 2 331 111 ember volt, egyes becslések szerint a 60 éven felüliek aránya 2050-re 40%-ra emelkedik!

Akkor ők „holnaptól” önkéntesen ne szóljanak bele sorsuk alakításába? Akkor menjenek unokázni; drukkolni a „jövő nemzedékének”; esetleg kisegíteni őket, amikor munkanélkülivé válnak; írják emlékirataikat?

Kádár (de a) Barnabás erről nem szól.

Arról sem, kik és miért azok, akik a populistákra szavaznak? Csak az öregkori szenilitás az egyetlen és igazi ok? A megfélemlítés; a közmunkával, munkával zsarolás; az egyszerű élni-akarás nem lehet?

Kádár (de a) Barnabás erről sem szól.

Nekem sem tetszenek az eredmények. Nagyon nem tetszenek. Az sem tetszik, hogy az iskolákban rendőrök legyenek, a kórházakban katona-parancsnokok osszák azt észt, hogy a demokrácia nem működik.

De erre nem azt válaszolom: csináljunk egy másikat, olyat, amiből az öregeket (önkéntesen) kizárjuk.

De Kádár ((de a) Barnabást ez nem érdekli…

  1. 07. 16.csütörtök

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply