AZ INDEX KAPCSÁN, ÜRÜGYÉN…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Olvasom az okos, pc cikkeket a (még) független sajtóban, hallgatom az interjúkat a (még) független rádióban, olvasgatom (még) a hozzászólásokat kommenteket a Facebookon és elcsodálkozom: még mindig nem ért(jü)ik?

„hol zsarnokság van,/ mindenki szem a láncban” – írta Illyés Gyula annak idején.

Miért nem lehet ezt megérteni?

Ja, hogy most nincs zsarnokság?

Vagy csak úgy viselkedünk, mintha nem lenne?

Soroljam?

  1. Most az Index van soron: „Bodolai, aki a szerkesztőség tagjainál közelebbről ismerhette a valódi tulajdonosok ill. a NER szándékait, hiszen ő tárgyalt velük folyamatosan, megpróbálta menteni a menthetőt, és olyan megoldást kitalálni, amely megmentheti a portált… egy tisztességes, becsületes, rokonszenves embert láttam benne, akinek erkölcsi feddhetetlenségéhez nem fért kétség. Egy ilyen manipulatív, zsarnoki hatalom könnyűszerrel tudja úgy keverni a kártyákat, hogy az ellenük kűzdő barátok, bajtársak egymásnak ugorjanak és ne a közös ellenség, a zsarnokság, hanem egymás ellen harcoljanak…” (Vásárhelyi Mária); „… súlyos aránytévesztés a kiváló egyensúlyozóművész és hintapolitikus Bodolai Laszlon leverni az Orbán-rendszer borzalmas sajtópolitikáját azután, hogy egy ősrégen Fidesz-közeli tulajdonba került újságot üzemeltetett függetlenként és kritikusként évekig, és most sem látszott meggyőző bizonyíték a politikai beavatkozásra…” (Bodoky Tamás).
  2. Az ellenzéki pártok összehívták a parlament rendkívüli ülését, mert Orbán Viktor nem hajtotta végre (az általa is) kreált országgyűlési határozatot arról: mit kell képviselnie a brüsszeli csúcson. A kormány azonnal jelezte: nem vesz részt az ülésen, vélhetően a kormánypárti képviselők sem.
  3. Az MTA átszervezése után pályázni (kell) lehet a kutatóknak kutatási pénzek megszerzésére: egymondatos érvelés alapján dönt majd a kuratórium(?)!
  4. Alapítványi formában működnek majd a továbbiakban egyetemek: Vidnyánszkyt már ki is nevezték.

„mindenki szem a láncban”, írta a költő: amíg nem szakad a lánc…

Az Index szerkesztősége tett ezért!

  1. 08. 01. szombat
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük