NÉHÁNY NAPRA KIMARADTAM: A SZEMLÉLŐDÉS ZAVARTALAN…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Mindig van valami: most éppen a függöny-karika nem stimmel, azt kell megigazítani, hogy a függöny kecsesen hulljon alá; aztán jöhet a kilincs, azzal sem stimmel valami, hogy feszegetés és erőlködés nélkül ki lehessen nyitni; a szárító rudak egyike is kiakadt a sínből, így a teregetés nehézkes és szinte lehetetlen; szóval mindig van valami. De ez a jó: nemcsak szemlélődni jöttem 71 éve a világra, megváltoztatni is azt (legalább kicsiben)!

Tényleg: változtattam valamit is?

Mert tényleg változott a világ, nagyon is változott, ez nem kérdés. De egy dolog biztosan nem: ha csak szemlélődsz és nem cselekszel, akkor minden marad a régiben.

 

A koronavírust elszenvedett betegek általában átmenetileg elvesztik a szaglásukat és az ízlelésüket.

Vajon a NER is egy vírus? Hiszen a NER-ben is az emberek többnyire és átmenetileg(?) elvesztik, no nem a szaglásukat és az ízlelésüket, hanem a látásukat, hallásukat, nem hisznek sem a szemüknek, sem a fülüknek.

Itt van például az a miniszterelnöki mondás, hogy „A vírus nem én vagyok”, miközben folyamatosan azt ígéri, hogy megment minden embert, mert együtt sikerülni fog. Közben közpénz-százmilliárdokat osztogat a járvánnyal össze nem függő mondvacsinált célokra, kilencedszer is megváltoztatja a „gránitszilárdságút”, megtudhatjuk, hogy most már ő a legfőbb parancsnok is, meg az apa férfi, az anya meg nő, meg vásárol Izraelből Kupola-fegyvert, sakk-olimpiát is rendezünk hamarosan – az emberek meg ugyanúgy reagálnak, mint eddig is, az meg annyit is ér. Viszont D. Tamás, aki már nem fiatalkorú másodszor is megköveti(?) a Néppárt frakcióvezetőjét, de hát „tuggyuk”: D. Tamás bocsánat kérése annyit is ér…

Szóval szemlélődünk.

Bezzeg N. Katalin nemcsak szemlélődik: olyan videót rittyent a Facebookra, hogy láss csodát, (ma 15 órakor) 319 ezer ember nézi meg, viszont a többség vigyorog és dühöng rajta, de Katóka szerint félreértették őt és tovább folytatja álom, akarom írni ámokfutását.

Bezzeg V. Judit volt labdarúgó szerint a SZ. Jóska ügy le van zárva, már abban nincs semmi érdekesség, nem kell azzal foglalkozni tovább. Érdekes: a Vatikánban is több Bíboros hasonlóan vélekedett a nyilvánosságra került papi pedofíliáról, a papok közti homoszexualitással összekapcsolódó álszentségről és hazudozásról Ferenc pápa minden intelme ellenére. Közben a Fidesz egyik reklám-fotóján V. Judit és N. Katalin mosolyogva fogja közre Sz. Jóskát, aki viszont szakállasan vigyorog a teleobjektív lencsébe: az mindent elbír.

Mi meg szemlélődünk tovább, a karaván meg halad…

  1. 12. 16. szerda
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.