LEVÉLFÉLE NYUNYÓKÁNAK

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

LEVÉLFÉLE NYUNYÓKÁNAK

 

„Hová tűnt Damon Hill?”

És maga, Cecília asszony?

De a kérdés valójában nem ez, hanem: miért nem válaszol erre a kérdésre még a ZOPERATÍV TÖRZS se?

Nem találgatok, mert úgy járok, mint Palik László az 1997-es Magyar Nagydíjon.

De mégis: hová tűnt?

Mert a levele megjött, a borítékon a Feladó: Dr. Müller Cecília, NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT, Magyar Államkincstár, vakcinainfo.gov.hu és a díj hitelezve.

Akkor minden rendben, él, dolgozik, hisz írni is tud.

De az ördög nem alszik: ha a levelet még előbb írta? Ha nem is maga írta, csak aláírták a nevét (dátum nincs a levélen)?

Á, az nem lehet, kizárt: a NER-ben ilyen elképzelhetetlen.

„Tisztelt Honfitársaként” figyelmesen olvasom a levelét, főleg azt keresem, vajon miért írt nekem, az egyszerű nyugdíjas „Honfitársának”: tájékoztat; konzultál; az adataimra kíváncsi; csak úgy, mert aktívnak kell látszani; propagandából?

Nem találgatok, mert úgy járok, mint Palik László az 1997-es Magyar Nagydíjon.

Mert a leveléből, Cecília asszony nem derül ki: mire föl ez a nagy pénzszórás, levelezgetés, a Posta leterhelése karácsony idején.

De ha már ilyen szépen „összejöttünk”, engedjen már meg néhány idevetett mondatot, ha még el is olvasná, vagy elolvastatná a propagandistáival meg a ZOPERATÍV TÖRZZSEL, netán – amire persze nem számítok – használná is.

Szóval olvasom a hírekben, hogy „Európa-szerte december 27-én indulnak a koronavírus elleni oltások” jelentette be Ursula von der Leyen asszony, akire önök annyira haragszanak, de szerencsére még tagjai vagyunk az Uniónak, hát megkérdezem: nálunk is akkor kezdődnek majd az oltások?

Ha nem, miért nem?

Ha igen, akkor milyen terv szerint, milyen sorrendben, hol történik majd az oltás?

A levelében erről hallgat, hogy miről, azt nem írja. Annyit ír: ikszeljem be a négyzetet és akkor kapcsolatban maradok Magyarország kormányával. És ha nem ikszelek, akkor én már „Bástya elvtárs” vagyok, aki nem számít?

Egyébként a kollégája, tudja, a futsalos adriai matróz, aki szülei, rokonai kölcsönéből áll a saját lábán, naponta önti rám a friss üzeneteit, hogy az orosz vakcina már itt van, meg ki is utaztak Vlagyivosztokba vagy Moszkvába néhányan ránézni a folyamatokra, meg a dokumentációt is fordítja már Schmidt Mariska, de lehet, hogy nem is ő, de ez mindegy is, szóval akkor a Petya vagy a Pintér Sanya fog szakmailag tájékoztatni, ha ikszelek?

De nem találgatok, mert úgy járok, mint Palik László az 1997-es Magyar Nagydíjon.

Meg aztán a számok is, Cecília asszony: azok úgy ugrálnak össze meg vissza, matematikus és virológus legyen a talpán, aki ebből meg tudja állapítani, hogy hány az óra, Vekker úr?

Szóval: nem találgatok, mert úgy járok, mint Palik László az 1997-es Magyar Nagydíjon.

De ugye jól van? Mert a műsorát mindig nézzük a kis-unokákkal, nagyon élvezik, akkorákat nevetnek…

Tisztelettel:

Radnai György

  1. 12. 17. csütörtök
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük