MÉG MINDIG A VÍRUS ELLENI HÁBORÚRÓL – VILÁGOS BESZÉDET!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„A járványügyi intézkedések egészen addig fennmaradnak, amíg a lakosság átoltottsága kellő mértékű nem lesz” – mondta a Facebookon közzétett videójában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A kellő mérték elmondása szerint „körülbelül ötven százalék, vagy e fölött” – idézi a 444.

Világos beszéd.

Világos beszéd?

Most akkor mennyi is az a mennyi? Mi dönti majd el, amikor dönteni kell, hogy 50, 51 vagy 60 százalék elérésekor lehet oldani a járványügyi intézkedéseken? Netán „más” szempontok is „beleszólnak” majd a döntésbe?

Hisz’ nem normális helyzetben élünk, ahogyan arról Vörös Imre egykori alkotmánybíró írt: „március óta hullámzó különféle veszélyhelyzetekben és járványkészültségekben hánykolódva lassan nem tudjuk, hogy mi is a normális helyzet”. Ez nem amolyan kukacoskodó, „todománykodó” álprobléma, hanem mindennapjainkat befolyásoló szituáció: kijárási korlátozások, intézményi bezárások, rendezvények tiltása, családi ünnepségeken a résztvevők számának korlátozása nehezíti életünket.

Nem csoda, hogy tudni szeretnénk: mikor, milyen feltételek bekövetkezése(?) esetén térünk vissza a normális kerékvágásba!

Mert a mindennapi tapasztalataink – enyhén szólva is – nem megnyugtatóak: gondoljunk csak a „Orbán-Bakondi” effektusra, az engedély nélkül, de soha nem látható illegálisan „betolakodókra”, az ellenük kihirdetett veszélyhelyzet (törvényellenes) hosszabbítgatásaira. De az oltáshoz szükséges(?) regisztrációt se feledjük…

Szóval: VILÁGOS BESZÉDET!

  1. 01. 10. vasárnap

(Kép: nyugat.hu)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük