TE MIT VÁLASZTANÁL: TE IS LEÖNTENÉD?!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Hazánk első, közterületen felállított, egész alakos Horthy-szobrát avatták Hajdúbagoson szombaton” – írta meg tíz napja a HAON.

Végül is: nem nagy ügy, sőt, minek róla írni, beszélni, hisz „csak” egy volt MIÉP-es országgyűlési képviselő, aki nem mellesleg Hajdúbagos regnáló polgármestere avatta föl a –  tizenkét éve dédelgetett ötlet nyomán született – egész-alakos „alkotás”-t; ékes beszédet is rittyentett a megnyitóra, ahová az ország több részéről is érkeztek szimpatizánsok, de a magyar kormány nem képviseltette magát, még az országos hírügynökségek sem mentek Hajdúbagosra abban a nagy melegben; viszont a Magyarok Világszövetségének elnöke és a Horthy Miklós társaság tiszteletbeli elnöke személyes jelenlétével és kis beszéddel hozzájárultak a „méltó” ünnepléshez.

Igaz az „eseményt beárnyékolta, hogy az avatásra előkészített szobrot ismeretlen személyek szombatra virradóan fáradtolajjal leöntötték”, a rendőrség azonnal megkezdte a nyomozást, de legalább a helyszínelést az avatás idejére felfüggesztette.

Hányszor kell még tiltakozni?!

Hányszor kell még megfogalmazni: elég!

Hányszor kell még kifejezni: eddig és ne tovább!

Miért nem hallják meg, gondolkodnak el a szervezők, az érintettek?!

Persze hogy naiv vagyok: a szerecsen-mosdatás nem magától jön, nem csak úgy kipattan valaki agyából, a semmiből: ez tudatos kormányzati kezdeményezés; ez most a „kormányzati trendi”; szítani kell, izzítani, hergelni, ez hazán belüli hidegháború, rideg „idegháború”.

Mert közben a magyar kormány, felelős képviselői, a lakáj-média kikérik maguknak: ők nem antiszemiták, nem rasszisták, nem gyűlölik az idegeneket, a melegeket, a másságot, másokat; ők igazi „nemzethy keresztények” ebben a vad, szabadelvű és romlott világban.

Az sem zavarja őket, sőt álnaivan elmagyarázzák mindig: nem is „azt” sugall(t)ják a plakátjaik Soros ellen, az alaptörvényük, a legutóbb elfogadott törvényük, a hivatalos történelem-tanításuk, szimbólumaik, kitüntetési gyakorlatuk, megosztó politikájuk.

Négy éve, éppen ezen a napon írtam egy bejegyzést az oldalamra arról, hogy az egyik unokaöcs átjött hozzánk, mert másnap a holokausztról kellett felelnie, kérte segítsek neki. Beleolvastam az iskolai tankönyvébe, érzékelni és érteni akartam, miről és hogyan tanulnak. Talán két vagy három bekezdés volt csupán, hogy a németek bevonulása után, amikor már nem Horthy irányította a dolgokat, akkor a németek elvittek sok zsidót és megölték őket; meg hogy amikor Horthy ezt megtudta, leállíttatta az elszállításokat; meg sok magyar ember mentett meg zsidókat is. Valami ilyesmi volt abban a könyvben. Új időkben új szelek fújdogálnak – gondoltam akkor, miután beleolvastam a könyvbe. De mit is mondjak R-nek, hiszen ő másnap vizsgázni fog talán, ezen múlhat az évvégi jegye is, amin meg a továbbtanulása!

Szerencsére nem őt szólították föl.

Szerencsére?!

A termés érik.

Rohad is.

Vannak még, akiknek ez és így nem kell!

Neked?!

  1. 06. 22. kedd
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük