NAPLÓSZERŰEN

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

(58.)

Ma este, amikor sétáltunk és elértünk a HÉV állomásra, Thessza picit mordult egyet, amit nem szokott, én fölnéztem és megláttam a „kitelepülteket”: a volt polgármestert, a volt Jobbikos, mára Fideszessé vált képviselőt, a képviselő testület mára ellenzékivé vált, csak a kompenzációs listáról bejutottakat, akik nevetgélve próbálták rávenni az arra haladókat, írják már alá a STOP-IZÉT.

Mosolyogva haladtam el mellettük, amikor a volt-Jobbikos, mára Fideszessé vált ember rám köszönt: „Jó napot Radnai úr!, írjon már alá nekünk, ez egy jó tett lenne végre magától!”

Thessza megállt, rám nézett, mintha azt kérdezné: megyünk vagy válaszolsz? Megálltam, „szép napot, aztán miért írjak alá, ha aláírok, mi fog történni, nem lesz választás, jobb lesz a helyzet?” Rögtön jött a volt polgármestertől a válasz: „az országnak lesz jobb!” – mondta kérdésemre, mire rögtön reagáltam „az országnak?”. A válaszom egy pillanatig ott maradt a levegőben, de akkor a pult mögött álló hölgy mosolyogva megszólalt: „Nekem jobb lesz” – mondta, mire én is bólintottam, „biztosan”.

Már indultam volna, Thessza ugyan nem volt türelmetlen, de már ő is ment volna tovább, amikor a volt-Jobbikos, mára Fideszessé váló ember megint megszólalt: „most is a karvaly-tőke kezére játszaná az egészségügyet, mint annak idején próbálta?” – kérdezte nem minden él nélkül. „Karvaly-tőke? A Fudan Egyetemről beszél?”

Közben egy HÉV szerelvény beállt a megállóban, az emberek leszálltak róla és sietve, a pultot szélesen elkerülve haladtak tovább.

Semmi nem történt.

Thesszával békésen bandukoltunk tovább, csak az zavart, hogy közben kialudt a pipám…

  1. 09. 08. szerda

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük