(SEM”MISE”M) VÁLTOZIK…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Kihirdette. A háborús veszélyhelyzetet. Az „Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében”. Mert a „szomszédban” ez van. A nemzetközi hadijog szerint is. A veszély „reális”. Megkapta a fölhatalmazást. Hogy intézkedjen. Te is. Hogy szó nélkül végrehajtsad.

 

Azonnal „intézkedést foganatosított”: fizessenek a multik. A gázszerelőnek, a vejének, a kaszinó-tulajdonosoknak, a haver-lakájoknak még nem szólt. A tanároknak, katasztrófavédőknek megüzente: ne nagyon követelődzenek, fölösleges, elég az adrenalin.

 

Háborús veszélyhelyzet van. Akkor ő cselekszik: kiment Párizsba. Találkozni egy nővel. Aki (megint) elbukott a választáson. Aztán a meccsre is odaért. Ami később kezdődött. Ezért volt(?) mogorva. Pedig mellette „feszített” a szövetségese.

 

Szóval meccsre ment. Te közben itthon dühöngtél a benzinkútnál.

 

Eszembe jut Chamfort (1741-1794): „Az l… -i püspökhöz, miközben ebédnél ült, látogatóba jött egy apát. A püspök az asztalhoz tessékeli, de az apát elhárítja a meghívást. A főpap újabb biztatására az apát azt válaszolja neki: „Már kétszer is ebédeltem, nagyméltóságú uram; és különben is ma böjtnap van”.

 

Récsölt nem vitte magával…

 

  1. 05. 29. vasárnap kilencvennegyedik nap

(Kép: index)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük