Hírek kategória bejegyzései

SIMONKA GYÖRGY „ÁLLATORVOSI LÓ”

A SIMONKA GYÖRGY „ÁLLATORVOSI LÓ”

A fideszes „áldozat” (még mindig országgyűlési képviselő) Simonka György büntetőperének előkészítő tárgyalásán többen beismerték bűnösségüket. Köztük volt egy felszámolóbiztos, aki beismerte, hogy 20 millió forintot akart az üzletből, ami viszont ellenkezett Simonka György érdekeivel, amit viszont sikerült „áthidalni”: Simonka György kiegészítette a díjat a kívánt összegre.

Simonka György az előkészítő tárgyalásról (is) szabadlábon távozott. (24.hu cikke alapján)

  1. 01. 16. csütörtök

dr. Radnai György

2019. december 5.

TÉNYLEG MEGJELENT…

És akkor a rémálmomban tényleg megjelent, minden előzetes jel nélkül, egyik pillanatról a másikra lett ott. Egy pillanatra visszahőköltem, de Ő csak kedvesen mosolygott rám, pillantása megnyugtatott, idegességem rögvest elszállt. Fölültem az ágyban, rátekintettem, érdekes módon sem a fény, sem a nagy világosság nem zavart érdeklődve vártam: mi fog történni. Fölemelte fejét, kezét jóindulatúan a takarómra ejtette, elmosolyodott és így szólt hozzám: aztán mi végre vagy a világon, felelj, mert nem akarlak kihúzni a nagy könyvből és együtt-érzően tovább mosolygott. Még egy stadiont szeretnék építeni, aztán megrendezni az Atlétikai VB-t, egy Bajnokok Ligája döntőt, újabb úszó VB-t, majd az olimpiát! – súgtam felé fordulva, de most már a szememet lesütve. Erre széles mosolyra húzta száját és így szólt: meg se ismertelek hirtelen, Viktor, csak baj ne legyen belőle – és úgy, ahogy volt eltűnt hirtelen.

2019. 12. 05. csütörtök
(MtI ÁLHÍR)

Nyílt levél az ATV tulajdonosához, hírszerkesztőihez…

Tulajdonos úr, szerkesztők!

Olvasom a headline híreteket internet oldalatokon: „EU: javul az általános szegénységi helyzet Magyarországon”, majd a bővebb kifejtést is, miszerint „Magyarországon az általános szegénységi helyzet 2013 óta folyamatosan javul, a szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya csökken – közölte az Európai Unió Tanácsa kedden.”

Aztán hosszan a tájékoztatást, amit (szó szerint) átvettetek az MTI-től. Hivatkozás, egy internet oldalra mutatás nincs, csak annyi: MTI.

Segítek, itt az eredeti szöveg, hogy értsétek is magyarul: „A TANÁCS AJÁNLÁSA (…) Magyarország 2019. évi nemzeti reformprogramjáról, amelyben véleményezi Magyarország 2019. évi konvergenciaprogramját”.

Nem nagy informatikai készség kellett az eredeti hír megtalálásához, időben is csak néhány perces kattintgatás.

Miért nem kattintgattatok?

Mert akkor kiderült volna, hogy AZ EREDETI MTI HÍR ÚGY HAZUGSÁG, AHOGY VAN, éppen az ellenkezőjét írja a pénzügyminiszterek tanácsa? Hogy Magyarország semmibe veszi a korábbi ajánlásokat, nem teljesíti vállalásait?

Miért nem kattintgattatok?

Mert akkor (talán) lelkiismereti problémával kellett volna szembenéznetek?

Persze tudom: a pénz az oka. Az állami hirdetéseknek „ára” van!

Rendben.

(Még) Egy nézőt elvesztettetek…

  1. 07. 09. kedd

Kitüntetés


• Főnök, akkor ma a Balog miniszter úr kitüntet
• nagyszerű, milyen a fölhozatal?
• ma megint ragyogó
• focista?
• van
• orvos, tanár?
• természetesen
• frontember?
• persze, hogy van
• politológus, publicista, közszereplő?
• több is
• várjál, kitalálom
• nem lesz nehéz
• fehér ember?
• igen
• férfi?
• természetesen
• él-hal a magyarságért?
• igen
• szokott CÖF-ös zászlót vinni?
• igen
• írt olyat, hogy aszongya: „A társaság egyik fiatalabb tagja azt mondta, a hétfős kabarébrigádból egy nemzeti kommandónak legalább 2-3-mat ki kellene végeznie”?
• ez már forró
• akkor rákérdezzek?
• nem kell, Főnök, hiszen TE javasoltad….

2016. március 12.

Így lesznek egyre gazdagabbak a világ leggazdagabbjai

vagyon-760x411Bár a világgazdaság még nem heverte ki teljesen a válság hatásait, de a háztartások vagyona újra növekszik. Az emberiség teljes vagyona az elmúlt egy évben 20,1 ezer milliárd dollárral lett több, így soha nem látott szintre, 263 ezer milliárd dollárra (kb. 63 120 000 milliárd forint) bővült. Ezzel a háztartások vagyona összesítve 20 százalékkal haladja meg a világválság kitörése előtti szintet. Ez, és hasonló okosságok derülnek ki a Credit Suisse idei vagyoni helyzetjelentéséből, aminek néhány fontosabb kimutatásáról már beszámoltunk ebben a cikkben…”

444.hu

Ijesztő grafikonok…

hvgA kivándorlók 80 százaléka fiatal, az értelmiség, a magasan képzettek jó része búcsút int Magyarországnak. Nem igazán akarnak visszajönni. A KSH egy nemzetközi projekt keretében felmérte, hogy pontosan mennyi magyar is vándorolhatott ki Magyarországról. A 350 ezer kiment, huzamosabb időt kint is dolgozó honfitársunk jellemzőit megnézve riasztó és felettébb aggodalomra okot adó mutatók is vannak. Kiválogattunk ezek közül most négy fontos elemet…

Perverz újraelosztás: rosszabbul élünk, mint öt éve

logo_small_400x400Perverz újraelosztás: rosszabbul élünk, mint öt éve
2014.10.15. 08:04 Pilótakex
A KSH csak novemberben hozza nyilvánosságra szegénységről szóló statisztikáit az akár a választásokat befolyásoló megrendítő következtetései anyagi helyzetének siralmas volta miatt. Nem ez az első alkalom, hogy a statisztikai hivatal sumákol a szegénységi mutatószámokkal: már harmadik éve nem hozza nyilvánosságra mennyien élnek a létminimum alatt.

Ha KSH-adataira nem is számíthatunk november előtt, de az Eurostat már közzé tette becslését: a visegrádi országokkal szemben tavaly tovább nőtt azok aránya, akik a szegénység vagy a társadalmi kirekesztettség kockázatának vannak kitéve: a 2012-es 32,4 százalékról, a tavalyi évre 33,5 százalékra ugrott a mutatószám Magyarországon (közben a visegrádi négyekben csökkent). Vagyis Magyarországon minden harmadik ember szegénységben él.

A társadalom polarizációja pedig folytatódni fog a következő években. Ezen pedig nem is csodálkozhatunk, hiszen Orbán illiberális munkaállamában perverz újraelosztás folyik a tehetősebb rétegek felé: az állami újraelosztás után az emberek (alsó) 70 százalékának csökkent a jövedelme 2009-hez viszonyítva. Közben a legelesettebbeken segítő szociális transzfereken igyekeznek spórolni. A közoktatásban zajló centralizációs kísérlet és a felsőoktatás finanszírozásának drasztikus csökkentése pedig a mobilizációs csatornákat szűkíti le, vagyis aki szegény, várhatóan az is marad az orbáni Magyarországon.”

TÉNYTÁR

Megint TGM…

TGM-milla2-qprMi is az, hogy „IRODALOM ÉS POLITIKA”?

2014. március 12.
Márpedig ha van valami, amit a mai irodalom nem mutat, az éppen ez az egység. Az irodalom tele van alternatívával, mert továbbra is úgy írnak, mintha még lenne ellenhatalom, ellenkultúra, alternatív szociális kozmosz. Az irodalom egyik lehetséges nézete ma, hogy az egykori szabad politika halvány nyoma. – Tamás Gáspár Miklós 2flekken.

Tovább a folytatáshoz

Kiderült…

„Nem akarnak dolgozni, de a munkaerő piac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét, mert élni kell. És ezeknek az embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni.” Bogár László

Magyarország az igazságtalanság és a gyerekszegénység országa