Iskola 2014.

3 Flares Filament.io 3 Flares ×

panna„A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond…” 63.
Nekünk nem volt gólyatáborunk. Mi rögtön kezdtük az iskolát. A Robi azt mondta, hogy hallotta a Class FM-en, hogy az ELTE táborában megszexeltek egy csajt, aki pedig nem is akarta a sexet. Ez már nem is először történt meg ilyen táborokban, de ez eddig még nem volt publikus meg nyilvános, és nem is ütötte át az ingerküszöböt. Meg különben sem zavarta a tábort megszervező előkészítőket, mert ők jól akarták bevezetni a gólyákat abba, hogy mi lesz majd még az egyetemi évek alatt. A Robi azt is mondta, hogy jókat lehetett röhögni a sebestyénbalázsékon, mert humorosra vették a figurát, kevésbé érdekelte őket a csaj baja, inkább a műsor. A Robi nem szeret következtetéseket leszűrni a dolgokból, mert nem egy politikus költő alkat, mégis megjegyezte, hogy ez eléggé gáz lehetett a csajnak. A Semjén gyerek hallotta, amit beszéltünk és rögtön közbehadovált, hogy szerinte mit lehet várni egy ilyen bölcsész-bagázstól, inkább tanulnának ki egy rendes lakatosszakmát, vagy cipőfelsőrész-készítőnek mennének el inkább. Ez az eredménye annak, hogy még nem ütött át egészen a keresztényi szellem és szemlélet a magyar iskolákon. Erre a Robi megjegyezte, hogy fogja be a száját, vagy inkább meséljen a gyerekrontó plebános haverjairól, akik büntetlenül csinálhatják kisded játékaikat, még föl is kenték őket. Ezt ugyan nem értettem, de a Semjén elkullogott a Lázár Janihoz susmotolni.
Akkor odajött a Gréczi Zsolti, hogy mit szólunk a hatályba lépett a 2013. évi CCXLV törvényhez. Mondtuk, hogy semmit, mert még a számát se nem tudjuk kimondani. Erre azt mondta, hogy ilyen hülyékkel nem érdemes beszélni, pedig itten komoly dologról van szó, és ez mindannyinkat érint, ugyanis ez a törvény azt mondja ki, hogy a gyermekek védelme érdekében tartalomszűrési kötelezettséggel kell terhelni az iskolákat és könyvtárakat. Ez pedig tartalomszűrési szoftverek beállítását jelenti az internetre vonatkozóan. Ezt megint csak a Robi értette, de szerencsére elmagyarázta nekem, hogy ettől kezdve a suliban nehezebb lesz majd az internetezés: vagy meg kell majd hackelni, ami nem ügy, vagy csak a saját okost kell majd használni. De a Gréczi Zsolti folytatta, hogy emellett majd nyomkövetőt is raknak ránk az igazolványunkban, szóval kész őrület ez az új évkezdés, ki kellene valamit találni.
Ekkor odajött a Hiller Pista, hogy néztük-e már az új tankönyveket, hogy azokban mi van. Mondtuk, hogy nem vagyunk mazochisták előre megnézni, hogy ki lesz a gyilkos, úgy nem lesz olyan izgalmas a vége. Erre azt felelte, hogy nem is azért, hanem mert például a versek helyett a „Nyugatimádat napjainkban” röffenetet is megtalálhatjuk benne, amin ő csak röhögni vagy sírni tudott. Aztán azon is csak röhögött, vagy sírt, hogy mi van a „Reformkor: A reformkor vezéralakjai -> a reform fogalma -> a népszerűség mai formái.” címszó alatt, de ezt aztán nem részletezte. Szerencsére most van egy őrület a Facebook-on, folytatta, hogy aki tud, az rakjon föl egy verset és ő is fölrakott egyet, a József Attiláét: KEDVES JOCÓ!

1.ső strófa

De szeretnék gazdag lenni,
Egyszer libasültet enni,
Jó ruhába járni kelni,
S öt forintér kuglert venni.

2. strófa

Mig a cukrot szopogatnám,
Új ruhámat mutogatnám,
Dicsekednék fűnek fának,
Mi jó dolga van Attilának.

1916-1918 (?)
Erre azt mondta a Robi, hogy ez egész jó, tud-e még ilyeneket? Erre azt mondta a Hiller Pisti, hogy na jó, itt van még egy, de aztán keressen majd többet a Robi: József Attila:
(Tenyerembe tettem…)

Tenyerembe tettem a lelkem:
nézd meg, milyen szép százlátó üveg!
De Ő gyémántokat szedett elő!
mert Ő az embert sose érti meg.

A Robi azt felelte, hogy OK, így fogunk tanulni ezután…
2014. szeptember 2.

3 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 2 Email -- Filament.io 3 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük