Végjáték 28.

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

orban2Képzelt chat a Blikknél

2014-12-09 13:36:49
Budapest – Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt a Blikk szerkesztőségnek vendége.

Egyeske
„Miért nem oldják föl az olajügyeket?”
Válaszka
Miért oldanánk föl, csak gond lenne belőle, kiderülne: kinek az ötletéből, hogyan történt és kinek jutott, csurrant-cseppent a zsé, ez pedig nem a nyilvánosságra tartozik
Ketteske
„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Egy rövid kérdés. Miért nézi teljesen hülyének a magyar népet?”
Válaszka
Mert az ERŐ politikájának ez a LÉNYEGE, ez a mi NER kultúránk összefogásának és fennmaradásának a föltétele, mert megértettük, hogy csak gond származik abból, ha az emberek informálódnak, gondolkodnak, pláne, ha még javaslatokat is tesznek és azért még küzdeni is hajlandók
Hármaska
„Kérdezném, miért nem segíti jobban a szegényeket, miért engedi bezárni vasárnap az üzleteket, az ott dolgozok harcolnak a vasárnapi munkáért, hogy megkapják a vasárnapi pótlékot! Pár hete még azt mondta nem korlátozzuk, hogy ki mikor vásároljon! Nagyon sajnáljuk, hogy támogatja a bezárást!”
Válaszka
Miért nem, hát kérdés ez egyáltalán? Miből telne akkor a klientúrának, a bázisnak, a lojális követőimnek Pasa parki lakásra, fácán-vadászatra, Dunakesziben ingatlanra, Rolling Stones koncertre, meg tudom is én még mire. Hát nem lopom én a pénzt a közösnek. A szegények nem lojálisak, mert enni, inni, ölelni meg aludni akarnak: ki győzi ezt pénzzel, maradjanak csak az árokpartján közmunkázni
Négyeske
„Miniszter elnök úr! Kérdezném hogy a közmunkás bért tervezik e emelni és a családi pótlékot?”
Válaszka
Csak a családi pótlékot, azt is csak adókedvezmény formájában: nehogy már olyanok is kapjanak, akik nem dolgoznak, csak otthon henyélnek, meg csak gyereket csinálnak. Ha végre beindulna a gazdaság, akkor lenne elég óvoda, ahová a fizetni tudó szülők gyerekei mehetnek majd, hogy a szülők tudják építeni, erősebbé tenni ezeréves hazánkat. Az iskolai étkeztetés olyan lesz, amilyen: az étkezés ugyanis életmód, életforma, ahogy azt keresztyén demokrata barátom Harrach Péter olyan szépn mormogta.
Ötöske
„mikor mond le?mikor szünik meg a haverok kiszolgálása?mikor mond le Vida Ildikó?miért megy szembe 89-es önmagával?”

Válaszka
Én? Népünk szeretett vezére! Lemondani, meghátrálni: soha! Még ha leszavaznak, ’letüntetnek’, megverik a Felcsútot, akkor se. Velem van az erő és kész. Ami a haverokat illeti, ott nincs pardon: ők az én hű és erős bástyáim, mi együtt alkotunk: véd és dac szövetséget. Ők védenek engem, én (meg a Polt Petya, meg a Szájer Józsi asszonya, meg amikor kell Stumpf Pistáék) meg védem őket mindennemű támadástól, még a jogosnak tűnőktől is, mert amíg én vagyok, addig biztosak lehetnek abban, hogy amit csinálnak, az jogosnak minősíttetik! Vida Ildikó azt csinálja, amit mondok neki, úgyhogy amikor eljön az ő ideje, akkor itt lesz, és majd kap más, szép és jól fizető munkát. Ami ’89-et illeti: azt természetesen én csináltam. Egyedül. Senki más nem vett részt benne: én zavartam ki az orosz tankokat, meg szétszereltettem és hazavitettem az atomarzenált is. Ha éltem volna ’56-ban, nyertünk volna. Ezért én azt mondom: nem szembe megyek a ’89-es Orbánnal, hanem éppen, hogy ilyen volt a ’89-es Orbán Viktor is: ha akkor nem látták, ma már magukra vessenek.
Hatoska
„Mikor mond már le végre?”
Válaszka
Ezt már kérdezték: soha, soha, soha, meg ne halljam még egyszer ezt a kérdést. Egyébként Boldog Karácsonyt Kívánok!
Heteske
„Ön mennyit adakozik így Karácsony táján? Tud nyugodtan aludni–mikor több százezer gyermek éhezik–fázik ?Családok milliói élnek a létminimum alatt? Sok családnál nincs évek óta Karácsony! Se villany–se fűtés?Önöknek NINCS lelkiismeretük?”
Válaszka
Ismétlődés van a chatallésban, de nem baj, ezt beszéltük meg a Habony Árpival, hogy többször is megkérdezik ugyanazt, hogy aztán meg tudják jegyezni a válaszomat. Én nem adományozok, engem követni kell és lehet: ez az ÉN adományom. Még mit nem: azt a jó kis pálinkát, amit csináltam, majd hülye leszek másnak adni: el tudom azt én is szopogatni. Meg különben is, nagy a család, Svájcba is ki kell utazni, néha, az is pénzbe kerül. Egyébként igaza van: van szegénység is, és nyomor is Magyarországon. Na, és akkor mi van. Afrikában meg pusztít az Ebola. Megmondtam: mindennek meg van az ára, ne szisszenjünk minden kis szilánkhoz, mindenki annyit ér, ahány dakota lova van! Akkor jöjjön az utolsó kérdés, mert kezdődik a Szíjjártó Petya futsal meccse és megígértem neki, hogy megnézem.
Nyolcaska
„Lesz-e király Orbán Gáspár?”
Válaszka
Majd meglátjuk, mindenesetre az építkezés folyik. És mint az közismert: AZ ELŐKÉSZÍTŐ MŰVELETEK AZ ÉPÍTKEZÉS ALATT ZAVARTALANUL FOLYNAK!!!
„A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond…” 113.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük