Nyitva tartás…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

get_item1)
Reggel mit csinál az ember a konyhában: reggelit. Ehhez minden adott: először is az éhség, aztán a hűtő, ami tele van mindenféle jóval, harmadszor pedig a szándék, hogy itt mindjárt egy jó, nagy zabálás veszi a kezdetét. Már a nyál is összefut az ember szájában, előre ízleli a finomságokat. Ekkor üt be a krach, méghozzá hangzatos pukkanás formájában. A hang csiholója a lámpa-körte volt, tényleg csak annyit mondott: „pukk”. Maradt a sötétség. És persze a dühöngés. Ilyenkor a vérnyomás ugrásszerűen megemelkedik, az agyat erős zsibbadás borítja be, és a fejben elkezd zakatolni egy erőszakos mondat: „most mindjárt összetörök valamit”. Mert ez csicsás lámpa, nem olyan normális lámpa, ebbe speciális izzó kell, méghozzá R7S ECO halogén 2216 lumen, 78 mm 120w 230V „warm light” márkájú. A dobozon lévő „vállalás” szerint az izzó 2000 óra világítást garantál! A nagy frászt annyit, miközben az ára tényleg 2000 órás ár. Ezért nem is vesz a magyar ember tartalékot, minek álljon abban a megtakarítása! No, de semmi baj, irány az Auchen, ott mindig van R7S ECO halogén 2216 lumen, 78 mm 120w 230V „warm light” márkájú izzó. Ugyan vasárnap később nyit, de addig is iszik egy kávét a magyar ember, majd utána lesz a bőséges reggeli. Majd jön az újabb villanás, nem is villanás: kettéhasítás. Itt, ma nem lesz világosság: reggeli is majd tíz után, vacsora pedig öt körül, úgyse jó hat után enni, hiszen vasárnap nincs nyitva semmi fontos, különösen az Auchen nem! Hogy az a jó, drága… És akkor eszébe jut a magyar embernek, hogy tízkor, tizenegykor és még később is jelenés van, komoly összetartás, amit ma nem párttaggyűlésnek hívnak, de felér azzal, méghozzá a plébános úr vezetésével, ellenőrzésével, irányításával, szóval a felügyelete alatt. És ezen már régen (se) vett részt, csak a drága mama ment el időnként, most mégis el kellene mennie, beszélgetni azzal a plebánossal, hogy jó lenne, ha megmondaná a komájának, annak az ájtatos kinézetűnek, hogy ha még egyszer beteszi a lábát a magyar ember konyhájába, akkor megnézheti magát…

2)
Rétvári Ájtatos Bence, magyar és kereszténydemokrata politikus tegnap frissítette a Facebook oldalát. Most vette észre azt a táblát, amiben péntek-vasárnap éjszakai árufeltöltői, részmunkaidős munkára hívnak magyar embereket. Ezt, a vallásban biztosan jártas, párttagságot alig számláló, a közvélemény-kutatásokban mérhetetlen párt tagja, vezető politikusa úgy értelmezi, hogy nemhogy nem fog csökkeni a foglalkoztatás, hanem növekedni fog, hiszen keresnek munkaerőt! Két apró megjegyzés idekívánkozik: a vasárnapi zárva tartás indoka az volt, hogy vasárnap ne dolgozzanak az emberek, még árufeltöltőként se; ez a tábla arról nem szól: időközben hány embert bocsátottak el. Ez a bejegyzés nem ér három és fél millió forintot, mint a letagadott hatásvizsgálati tanulmány.

3)
„Havas Tanár úr” javasolta(?!) a vasárnapi zárva tartás belengetését – kommunikációs okokból: a kereszténydemokrata párt a 90-es években (már akkor is) olyan pici, jelentéktelen, láthatatlan pártocska, képződmény volt, valamit ki kellett találni annak érdekében, hogy bekerüljenek a médiába. Ez mára sikerült, ehhez alig kellett tíz év. D Tomika „Twitter-betyár”, most Facebook szószátyár-megmondó ember szerint „Havas Henrik ötlete volt a Pitagorasz-tétel, a fülpiszkáló és a gyümölcsjoghurt is, mert úgy gondolta, hogy kommunikációs szempontból hasznos ötletek.” Nos, továbbgondolva és emlékezve, nekem is van ötletem: a Magyar Televízió őskorában, még az indulásakor kedden, csütörtökön, vasárnap voltak műsorok, Aztán szombaton is, majd szerdán és pénteken is. Legvégül bekerült a hétfő is a szórásba. Talán most el lehetne kezdeni itt is a visszalépkedést: minek nekünk vasárnap tv, aztán meg szombaton is… és így tovább. Persze az MTVA műsorát sajnálnám, az mehetne, azon olyan jókat tudok röhögni – kínomban!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük