„Ez jár nekünk…” – kontrasztok

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

ami járI.
„Ez nekem jár” – mondta a miniszterelnök, csak ne mi nyerjük a legtöbbet.
„Ez nekem jár” – mondta Mészáros Lőrinc, mert én vagyok a miniszterelnök felcsúti helytartója, és a feleségéé a Pancho Aréna földterülete.
„Ez nekem jár” – mondta a trafikbérlő, mert én tagja vagyok a Fidesznek.
„Ez nekünk jár” – mondta Gyárfás Tamás, mert az olimpiai ponttáblázaton benne vagyunk az első tízben, és eddig csak mi nem rendeztünk Olimpiát.
„Ez nekem jár” – mondta Orbán Gáspár, a Videoton visszavonult labdarúgója, mert az én apám a magyarok miniszterelnöke, és beült a labdarúgó VB döntőjén a miniszterelnöki VIP páholyba.
„Ez nekem jár” – mondta Orbán Rachel, mert az én apámat úgy hívják, hogy Orbán Viktor, és én már a saját lábamon állok, azzal svájci barátnőivel beült az Operaházban a Királyi páholyba.
„Ez nekem jár” – mondta Szijjártó Péter, mert külügyminiszteri fizetésemből és az eddigi életem során fölhalmozott vagyonomból, meg az ősök vagyonából tellett rá, azzal beköltözött luxusvillájába.
„Ez nekem jár” – mondta Deutsch Tamás, amikor átvette az MTK tulajdonjogát, mert nekünk futotta rá, és különben is Fidesz alapító tag vagyok.
„Ez nekem jár” – mondta Lázár János, mert én annyit is érek.
„Ez nekem jár” – mondta Ákos, amikor átvette a trafikokat is, mert én mindig ott ültem töltelékként az emelvényen a szeretett miniszterelnökünk mögött.
„Ez nekem jár” – mondta Handó Tünde, mert az én férjem a Szájer József, aki a miniszterelnök harcostársa, amikor elfogadta a kinevezését.
„Ez nekem jár” – mondta Harrach Péter, amikor a képviselői fizetése mellé megkapta a nyugdíját is, mert én híven szolgálom az én istenemet: Orbán Viktort.
„Ez nekem jár” – mondta Rogán Antal, mert én vagyok a Rogán Antal a Fideszben, amikor beköltözött a Duna-parti luxus villájába.
„Ez nekem jár” – mondta Matolcsy György MNB elnök, mert én vagyok az elnök és Orbán Viktor jóembere, amikor fölemelte fizetését pofátlan mértékkel.
„Ez nekem jár” – mondta Rogán Antal felesége, Cecília asszony, amikor alkalmazni kezdett egy sajtóreferenst.
„Ez nekem jár” – mondta Orbán Viktor, Kövér László, amikor létrehozták a TEK és az Országgyűlési Őrezred őrző-védő fegyveres testületeket, mert mi vagyunk a miniszterelnök meg a házelnök.
„Ez nekünk jár” – mondta a CÖF, mert mi vagyunk a kormány civiljei, amikor átvették a költségvetési támogatásukat.
„Ez nekünk jár” – mondta a Századvég, a Nézőpont, a Heti Válasz, a Lánchíd Rádió, mert mi tudjuk, merről fúj a szél, amikor megkapták az állami támogatásukat.

II.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a nyugdíjasoknak, amikor elvette a 13. havi nyugdíjat, mert most megszorítunk.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a pedagógusoknak, amikor nem adta oda a beígért béremelést, mert most megszorítunk.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a rend-védelmiseknek, amikor nem adta oda a beígért béremelést, mert most megszorítunk.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a szegényeknek, amikor megszüntette a szociális segélyezést, mert most megszorítunk.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a munkanélkülieknek, amikor megalkotta a közmunka rendszerét éhbérért, mert most megszorítunk.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a dolgozóknak, amikor bevezette a lineáris adózást, mert most megszorítunk.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a kivándorlóknak, amikor növekedett a munkanélküliség, mert most megszorítunk.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a korábbi trafikosoknak, amikor elvette tőlük a trafikjukat, mert most megszorítunk.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány az embereknek, amikor vasárnapra bezártatta a Plázákat, mert most megszorítunk és pihennetek kell.
„Ez nem jár nektek” – mondta a kormány a liberálisoknak, melegeknek, zsidóknak, embereknek, amikor csökkentette jogaikat, mert most megszorítunk.
„Ez nektek jár” – mondta a kormány a bevándorlóknak, mert ez a mi országunk, amikor felépíttette a pengés kerítést a déli határra.

Hát ez van: jár, ami jár, kapja, aki kapja, és az is, aki nem; hagyja, aki hagyja, és lesz, aki nem!

2015. augusztus 17.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük