Szelfi 4.

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

I.
Tűz volt Pomázon. A tűoltók kivonultak és eloltották a tüzet. Közben oxigén és gázpalackokat is kihoztak az égő házból. A ház azonban teljesen kiégett. Egy idős, állandó oxigénpalack használatára kényszerült embert kimentettek, őt kórházba vitték. A másik saját lábán kimenekült. A ház lakhatatlanná vált. Az MTI – kis színesként – lehozta a hírt. A két embernek mindene odaveszett, nincs hol lakniuk. A házat nem lehet újjáépíteni. Ennyi.

Pomáz közel 17 ezer lakosú kisváros, több milliárd forint költségvetéssel gazdálkodik, több ingatlannal is rendelkezik. A pomázi önkormányzat segítsége (??!)most abból áll, hogy a honlapján albérletet keres nekik
„Tisztelt Lakosság!
Hétfő hajnalban kigyulladt egy családi ház Pomázon, a Szőlőtelep utcában. A szentendrei és a pomázi tűzoltók oxigén- és gázpalackokat is kihoztak a teljes terjedelmében égő,45 négyzetméter alapterületű épületből. A palackokat visszahűtötték, és megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a melléképületekre.
A kétfős családnak minden ingósága odaveszett és a lakhatásuk is ellehetetlenedett, ezért kérjük, hogy aki kiadó albérletet tudna számukra biztosítani, az jelentkezzen Pomáz Város Önkormányzatánál az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: pomaz@pomaz.hu Telefon: 06 26 814 381, Postacím: 2013 Pomáz, Kossuth Lajos utca 23-25.
Köszönjük a segítségüket!
Vicsi László
polgármester”

II.
Tűz volt. Porig égett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten, a XII. kerületi Alkotás úton. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint az épület menthetetlen. A katasztrófavédelem tíz járművel hatvan tűzoltót riasztott a helyszínre. A leégett sportcsarnok falai egy beépített raktárként is szolgáltak, és a kosarasok felszerelésén kívül többek között megsemmisült 65 kerékpár, az atléták összes felszerelése is. Sok katasztrófaturista is megjelent az épületnél. A mai napra az egyetemen szünetet elrendelő rektor szerint az egyik legfontosabb feladat annak kiderítése, hogy került-e szennyező anyag a környezetbe. Ember nem sérült, ember nem került veszélybe.

Azonnal sok segítség érkezett. Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere segítséget ígért az egyetemnek: „az önkormányzat felajánlja a Hegyvidék sportcsarnokát, heti 25 órában a Testnevelési Egyetem használhatja az épületet. De vizsgálják azt is, hogy a közelben lévő Budai Gimnázium és az ELTE Tanítóképzője hetente hány órára tudja átengedni tornatermeit az egyetem hallgatóinak. Az önkormányzat vezetése felvette a kapcsolatot az KLIK-kel is, és már több kerületi intézmény is felajánlotta a segítségét.”

Hát így mennek dolgaink ma Magyarországon…

2015. október 15.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük