„Én még hátramenetet is kapcsolnék! Biztos ami biztos!” – Józsefné Judit Stigelmaier Fidesz-KDNP veszprémi képviselőjének a commentje

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Kormány információhazudni nem szép
Még mindig tart. Sőt: nemhogy csitulna, inkább egyre erősödik. A gátlások végre fölszabadulnak, az indulatok elszabadulnak, a dühök kitörnek, a „meg nem gondolt gondolat”-ok zavartalanul garázdálkodnak: most már ez a mainstream követelménye, ez a hatalom elvárása is.
A híres-hírhedt magyar kamionos, aki „Calais-nál a menekültekre húzta a kamionja kormányát”, a Facebook oldalán gyűlölködik tovább, örömet okozva, ’lájkolásra’ és hasonló megnyilatkozásokra okot adva követőinek. És a táncra szóló fölhívás működik: vallástól, nemtől, iskolai végzettségtől, kulturális beágyazottságtól függetlenül zúg a tetszés-nyilvánító aréna. Hiszen ezt akarja a vezér is, ezt sugallja a legfőbb hatalmasság is, ezt a mintát mutatja a magyar ’elit’, a magyar értelmiség is – tisztelet az egyre halkabb kivételnek.
Olvasom Rainer Hermann könyvét, amit az iszlám államról, még 2015-ben írt, hogy kialakulásának az egyik, ha nem a döntő oka a világi állam kudarca volt az arab világban. Az arab világban a nemzetállamok (ha voltak egyáltalán ilyenek) fölbomlanak, a bizonytalanság, a kiszolgáltatottság, a reménytelenség egyre nagyobb; a fiatalok munkanélküliségi rátája az egekbe ér, esélyük sincs a normális életre. A sokszor kívülről szított, és szinte befejezhetetlen háborúk elviselhetetlenek: csak a menekülés marad. És ebben a helyzetben az iszlám azt mondja: a zsarnokság jobb, mint az anarchia! És ez történik: zsarnokság, diktatúra, terror az egyik oldalon – kiszolgáltatottság, (halál)félelem, menekülés a másikon. És ez kúszik, terjed, szétfolyik; most már nemcsak az arab világban, hanem azon kívül is, attól egyre távolabb is.
És akkor bevillan: hiszen nálunk sem alacsony a fiatalok munkanélküliségi rátája, hiszen Kelet-Közép-Európában a magyar fiatalok a legboldogtalanabbak a Millennial Dialogue nemzetközi kutatás szerint; hiszen tőlünk is menekülnek sokan, egyre többen; hiszen mi is félünk, rettegünk; a mi viszonyítási alapunk is az, hogy volt már rosszabb is, csak ne legyen még rosszabb!
Rápillantok a Facebookra: „Én még hátramenetet is kapcsolnék! Biztos ami biztos!” – írja a Fideszes-KDNP-és képviselő; „Mi sose mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal” – olvasom Szíjjártó külügyér hazug nyilatkozatát; miközben folyik az egyeztetés az alaptörvény-módosításról a terrorelhárítás érdekében; aztán meg „EGY SZEGEDNYI EMBERT TELEPÍTENÉNEK MAGYARORSZÁGRA” – hirdeti a kormány hivatalos elrettentő oldala és mellette, hogy „12 MÁSODPERCENKÉNT ÉRKEZIK EGY BEVÁNDORLÓ” hozzánk.
Már nem is csodálkozom.
Hová vezet mindez?!

2016. április 2.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

One thought on “„Én még hátramenetet is kapcsolnék! Biztos ami biztos!” – Józsefné Judit Stigelmaier Fidesz-KDNP veszprémi képviselőjének a commentje

  1. Bubul Ubul

    Gyakorlatilag minden fideszes (tehát aki még mindig ottmaradt, és nem lépett ki hányinger miatt) egy rohadt, aljas, gyilkos fasiszta ember. És minden jobbikos is.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük