„… az orvosok egy része egyszerűen nem mos kezet…”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


A pohár már majdnem tele, már majdnem a peremig ér. De még fér bele, és ezért még mindig ömlik is bele, a szmötyi, a trutymó, a dzsuva, még nem ömlik s nem is csorog ki. De már majdnem.
Elégedetlenség mindenütt. Tanárok, ápolók, köztisztviselők, rokkantak, nyugdíjasok, dolgozók és nem dolgozók, trafikosok, földvásárlók, kisbefektetők, és még ki tudja ki mindenki sértett és megalázott ember között egyaránt. Valami nagyon el lett kúrva, valami nagyon el lett ba@va, valami nem kicsit, nagyon beszorult a kerekek közé. Pedig a kormány mindent olyan szépen elrendezett: a választás egyenlőtlen és igazságtalan; népszavazást szinte lehetetlen kezdeményezni; sztrájkot összehozni, szervezni kilátástalan; az egyet nem értésnek hangot adni képtelenség; a rendkívüli helyzet is itt ketyeg a kertek alatt. Az lesz majd az igazi, akkor aztán tényleg… Közben a lakájmédia nyomja, csak nyomja rizsát, magyarázza a bizonyítványt és egyre csak kreálja az újabb ellenségeket.
Most például Haiman Éva lett az egyik nyerő, az ügyeletes befutó- megmagyarázó, aki képes volt leírni, hogy „Persze nemcsak egyszerűbb, de sokkal hangzatosabb is a magyar kórházakban uralkodó szörnyű állapotokat, a lepusztult kórtermeket, vizesblokkokat és az általános pénzhiányt okolni a kórházi fertőzésekért, mint beismerni, hogy az orvosok egy része – nemcsak nálunk, de mindenütt a világon – egyszerűen nem mos kezet.”
Ugye értitek: a pedagógusok nem akarnak tanítani, a diákok nem akarnak tanulni, az ápolók nem akarnak ápolni, a sok rokkant az istennek sem akar meggyógyulni, a nyugdíjasok a francba sem akarnak meghalni – egyáltalán, az emberek nem értik, hogy milyen jól élnek! Az istennek sem akarják megérteni, hogy így a szeretett vezér, a mindenekfelett álló mindenható, akinek az élete nyitott könyvként hever az olvasók előtt, nem tud igazán tenni a népéért, a tizenötmillió magyarért.
Nos, hatalmasok és kiszolgálói, kezdjetek gyorsan tisztálkodni, fogjatok hozzá, de ne úgy, mint eddig, hogy „csak mossátok kezeiteket”, „magyarázzátok a bizonyítványt”, „kiássátok, és újra betemetitek a gödröt”, mert …

2016. április 5.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük