A nap kérdése

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

6qdvPjr6em6NKeEHsA nap kérdése

Ma le kéne menni Felcsútra. Vagy föl? A franc se tudja, most mi a helyzet. Ha innen, a normalitás és a megszokás felöl nézem, akkor le; ha meg a ma kívánatos királysági logikát követem, akkor meg föl. Hiszen „vele van az erő”, meg az „önkéntes” TAO! Hiszen minden út onnan indul, és oda vezet. Hiszen Nárcisz ugat, a karaván meg halad, és egyelőre nincs, ami megállítsa.
Szóval meg kéne nézni ma azt a meccset! Ez a derbi nem sétagalopp, karácsonyi bevásárlás, wellness hétvége lesz, mert a tét most igazán óriási! Vajon mennyi szotyit fog a Főnök kipökni a VIP szobájában, a körmét is lerágja majd? És közben közösen szidják majd a leggazdagabb magyarral, a világ gazdagjai ’elitjébe’ bekerültjével a bírót? Vagy a „nyilvánosság előtti megnyerő Főnök” lesz ’csak’?
Mert most tényleg nagy a tét! Itt most nagyot lehet bukni. Ez most nagyon sokba kerülhet. Ez megint egy nagy csata. Ez megint háború a gaz ellenséggel. De most ki is az ellenség, kivel is háborúzik a Főnök? Ja, megvan: az ellendrukkerekkel, akik nem értik meg, hogy a foci a minden. Akik nem látják, hogy a világot sarkából kimozdítani a focival lehet! Akik nem éreznek együtt a Főnökkel, akinek a FOCI a mindene, az élete, a múltja és a jövője, amiben benne rejlik a föld, a pénz, a győzelem! Mert minden más csak másodlagos, minden más érdektelen: csak ez számít!
Vagyis ott kéne lenni a Honvéd elleni meccsen. A TV sem adja. A Vasas mérkőzését sem. Mert ez így méltányos és igazságos. És Magyarországon most méltányosság és igazságosság van. Minden téren: a Ligetben, a Nemzeti Bankban, az Alapítványoknál, a hajléktalanok vegzálásában, a kerítések tövében. Ja, meg az Ügyészségen is, meg a Nemzeti izénél, a Választási Bizottmánynál is. Akkor éppen az NB I-ben ne lenne. Meg a közszolgálati tévében? Szóval nem adják. Meg az MTK sem játszhat a Vasas ellen ott, ahol akar, a Fáy utcában. Ebbe már bele kellett szólnia az MLSZ-nek. Nehogy má’ a Vasasnak valami előnye legyen. Még a végén nyerni fog. Aztán mi lesz akkor a Főnök csapatával?
Tehát: menni kell, mert Kossuth apánk is azt üzente: fogyóban a regimentje, köll a segítség. Meg aztán ’ingyért’ lehet bemenni a felcsúti katlanba, még a gyerek is jöhet. Mert köll a hangorkán, a buzdítás, a győzelembe köll hajszolni a fiúkat, mert benn köll maradni, nincs mese! Mert itt többről van szó, nemcsak a fociról. Ez a meccs most további stadionok építéséről, hatalmas pénzekről, a továbbra is korlátozhatatlan hatalomról szól! Ez a meccs sok mindenről, ha nem mindenről szól! Akkor – itt és most – majdnem minden megengedett, sőt. Nem irigylem George F. Hemingwayt: épül a stadionja, akkor most mi legyen? Legfeljebb megváltoztatjuk a kiírást, fölemeljük az NB I-es csapatok létszámát, hiszen a gránitszilárdságút is meg lehet változtatni, amikor csak a Főnök akarja!
Szóval, akkor, netalántán: kieshet-e a Felcsút, akarom mondani a Puskás Akadémia az NB I-ből?!

2016. 04. 30.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük