Nép! Szavazunk?!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ahogy az Orbántól várható volt. Amióta Ő az Orbán. Most már harmadik országlása alatt minden alkalommal. Az Orbán Viktor uralta, akarom mondani: vezette kormány megint erőszakot követett el. Nem megbeszélte a ’néppel’, nem megkérdezte a ’népet’; javaslatát nem vetette alá a törvény szerinti demokratikus előkontrollnak, az aláírás-gyűjtésnek, hanem egyszerűen élt a törvény adta lehetőséggel és a Parlament elé terjesztett egy kérdést országos népszavazás elrendeléséről. Az Országgyűlés lakáj-többsége, a szélsőjobbos párttal közösen aztán minden további nélkül, a zsarnoki rend logikájának megfelelően elrendelte a népszavazást!
De most, a „legnagyobb kisebbségnek”, a Fidesznek, pontosabban vezérének, Orbán Viktornak, önös, hatalmi céljai megvalósításához szüksége van a többségre, mert „Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.” Azaz értsük meg: ennél a szavazásnál a nem-szavazás a legerősebb véleménynyilvánítás. A népszavazásnál ugyan lehet virtuálisan kétharmadot szerezni, a leadott szavazatok kétharmadának elérésével, de eredményességet nem: itt a kisebbség béli többség nem ér győzelmet, ráadásul ezért a kudarc még politikailag sem hasznosítható!
Egyébként, miről is van szó, mi az a probléma, amit az Orbán-kormány népszavazási kérdéssel akar „megoldani”? „Magyarországnak a brüsszeli rendszer szerint 1294 – Görögországból 988, Olaszországból 306 – menekültet kellene befogadnia a tavaly ősszel meghatározott 160 ezres számból.” Értitek? 1294 embert, 1294 menekültet vagy csak jobb életért elindulót. Egy évben, közel húszmillióan jönnek egy vagy több napra Magyarországra, megnézni az országot, ismerkedni a szokásainkkal. Igaz, nem maradnak itt örökre; igaz, nemcsak Afrikából, a Közel-Keletről érkeznek hozzánk. Igaz, csak nézelődnek néhány napot, aztán elmennek. Igaz az is, hogy közben itt hagynak közel 2,5 milliárd eurót.
Szóval: mi a dörgés? Az a nagy büdös dörgés az, hogy félünk: mi lesz velünk, mi lesz a gyerekkel, az unokával, a nagyival. Az, hogy hideg van, hogy a hónap végén nincs mit enni, hogy a gyerek cigijét, mobilszámláját sem tudjuk már rendesen kifizetni. Az, hogy nem jutunk ötről a hatra: mit ötről a hatra, mernek bele a levesbe. Az, hogy ezt nem tudjuk megakadályozni, és ezért bizonytalanok vagyunk: mi lesz holnap? Most meg itt van ez is, hogy jönnek hozzánk dögivel. Azt sem tudjuk kicsodák, mit akarnak. Meg aztán furcsák, a szaguk is, olyan más. Meg, ahogyan öltözködnek, ahogy a nők is kinéznek, ahogy takarják magukat. Meg olyan harsányak, erőszakosak. Annyi mindent mondanak róluk a TV-ben is, hogy náluk a nők nem is emberek, hanem prédák; hogy a feleség verve jó. Hiszen Orbán is megmondta: ezek el akarják venni a hazánkat, az asszonyainkat. A munkánkat.
Persze. 1294-en.
Nem látsz a szemedtől? Mért kell mindent elhinned? Hisz ’csak’ arról van szó, hogy félsz, hogy aggódsz, hogy Orbán ezt pontosan látja, ezért kur@ára ráerősít a félelmedre. Hogy persze már ő is fél, már kiba@ottan szorong, retteg. Mert már látja a véget, az elkerülhetetlen elszámolást, amit minden nap, órában, percben el akar kerülni. Ezért kell ide a háború, a szabadságharc, az ellenség, aki a bűnbak, a fő gonosz. Ezért lesz most népszavazás is, semmi másért. Ez megint Orbánról fog szólni: a haza megmentőjéről.
Mert miről akar benneteket megszavaztatni a vezér, a kormány?! Amire semmi ráhatásod sincs, amibe semmi beleszólásod nincs: mintha arról szavaztatna, hogy állítsátok meg a föld forgását, vagy a nap körüli mozgását. Térj végre magadhoz! Ismerd meg az adottságaidat, a lehetőségeidet, és értsd meg végre az érdekeidet!
Ne szavazz, Bojkottálj!
2016. május 12.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

One thought on “Nép! Szavazunk?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük