Tiltakozás…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Egy Budapesthez közeli, majdnem 3200 lakosú községben a KLIKK megszünteti az általános iskolát. Nem nagy ügy. Nem egyedi eset a mai Magyarországon. A község képviselő testülete is egyetért a javaslattal. Ebben sincs(??) semmi különös. Igaz, az iskolát nemrég újították föl, néhány éve még jóhiszemű integrációs kísérlet is zajlott ott, de ez már a múlté, nincs semmi baj. Ami nem megy, azt ne erőltessük.
Még akkor se, ha nincs más megoldás. Még akkor se, ha néhány év múlva újra kiderül, hogy a megszüntetés következményei sokkal rosszabbak, durvábbak lesznek, zsákutcába vezetnek. És az a néhány év elvesztegetett idő nagyon fog hiányozni.
De ma, ez van, ez a helyzet. Ilyen a közhangulat, ezt akarja a közvélemény. Ma ez az uralkodó trendi. Ma nem a megoldások, hanem az ellenség-képzés korát éljük. Ma nem a feszültségek oldása, hanem a keltése a föladat. Ma gyengeség a tolerancia, a szolidaritás; és erő az elnyomás, a gyengébb megvetése, a másság megalázása, az idegen gyűlölete. Ezt harsogják a Lendvay utcától a Kossuth térig, a Fidesz székháztól, a KDNP irodákon át a Jobbik főhadiszállásig, és nemcsak ott, hanem Vereckétől Dévényig is, mindenütt! Ebbe totálisan beletartozik egy kis, községi iskola bezárása is. Amit a helyi lakosság már úgyis elfogadott. Hiszen a jobbmódú, nemroma gyerekek már úgysem oda járnak, hanem a környező települések iskoláiba.
Eldöntött ügy volt ez, már régóta, kérem szépen.
De most itt ’export’ lesz, még roma gyerekek ’exportja’ is akár, hiszen ez meg fog valósulni. Hiszen ezek a gyerekek most a környező helyiségek levegőjét fogják elszívni az ott élő gyerekektől. Hiszen ott sincsenek meg a feltételek a fogadásukra. Hű: mi lesz ebből?!
Hát, mi lenne. Természetesen a környező települések önkormányzatai egységesen kikérik maguknak, hogy hozzájuk betelepítsenek idegen gyerekeket. Ez nem járja! Nem értünk egyet, hogy ránk erőltesse a KLIKK az akaratát – fogalmazzák meg egyhangú testületi szavazással megerősítve, sőt erősítsük tovább a ’magyar’, akarjuk mondani, a ’helyi’ (vélt) érdekeket, gyújtunk majd aláírást is, aztán szervezünk helyi népszavazást úgyszintén! A gyerekek meg le vannak sza@va, csináljanak, amit akarnak, ugyan ők nem tehetnek róla, de nekik úgyis annyi! Akkor meg.
Semmi nem változik. Minden ugyanúgy, ahogy régen. Itt minden mozdulatlan. A kérdések ugyanazok, és a válaszok is.
Ezer éve.

2016. május 13.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük