Hirdetés

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


A magyar kormány, Orbán Viktor aláírásával Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentetett meg hétfőn a brit sajtóban – tájékoztatta az MTI-t Kovács Z. megmagyarázó, „és sikerült?” ember. „A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként” – írta nevünkben(?!) Orbán a hirdetésben.
A szokásos eljárás – mormolom magamban: ne magadat mutasd meg, hanem amilyennek láttatni akarod magad! Kifelé ezért benn akarunk maradni, mert benn mégis csak jobb, meg szebb, meg oligarcháinknak (értsd: a MAGYAR hatalmaskodó ’főuraknak’, mágnásoknak, a nép felett uralkodó kiskirályoknak, és persze a legfőbb vezérnek) mégiscsak előnyösebb. Akkor is, ha ez már nem is ugyanaz az Európa, ami volt, ezért nevezi most a magyar Kormány a hirdetést az igazi „pro-európai hozzáállás”-nak. Befelé meg persze ki akarunk kerülni a ’kötöttségekből’, ’a senki által föl nem hatalmazott brüsszeli apparatcsikok uralma alól’, amit most Európa regulázásával, a magyar népszavazás ijesztő és elrettentő példájával próbálunk érzékeltetni. Bocsi:
’dehogyisakarunkkilépniebbőlazinternacionalistaliberálisfertőből’;
ellenkezőleg: mi akarunk irányt mutatni, jövőt meg kerítést adni, keresztényi szeretetet a preambulumba belecikornyázni, és így tovább, unalomig.
Ezért most hirdetünk. Holnap meg ’népszavazásosdizunk’. Amihez persze csalunk is. Akarom mondani: a Kormányunk csal is. Meg hozzá az NVB, élén a Közszolgálati Egyetem rektorával (mire taníthatja az a pali a leendő kormányhivatalnokokat?). Meg minden érintett állami hivatal is. Ez is a ’pro-európai hozzáállás’ szelleme!
Mert „Nyugaton a helyzet változóban” – ahogy írja a Terror Házát vezető, neves milliárdos asszony könyvében, a remény erősödik. Csak ezek a migráncsosok, gazdasági bevándorlók, ezek a munkakerülők, ezek a méltóságot, alapjövedelmet hirdetők, a szolidaritást terjesztők ne lennének…

2016. 06. 20.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük