A mai napon: Brexit közben…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Brexit van.
Olvasom a Törökkoppányból származó, a „történelemtudomány habilitált doktorának” (ELTE), a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatójának, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, tudományos rektorhelyettesének (Szakály Sándornak) a Budapest Beaconban közölt, és a Mandiner internetes portálon rövidítve megjelent beszélgetését.
„BB: A numerus clausust jogfosztó törvénynek tartja? Sz. S.: Nem./ BB: Ténykérdés, hogy a törvényben nem volt benne a »zsidó« szó, de kimondatlanul ez nem volt egy nulladik zsidótörvény? Sz. S.: Ez egy vitakérdés, szerintem nem./ BB: Mint mondta, nem tekinti a numerus clausust nulladik zsidótörvénynek. Az adott, 1920-as helyzetben jó, de legalább vállalható törvénynek gondolja? Sz. S.: A kérdés az, hogy az adott időszakban az vállalhatónak tűnt-e vagy sem. Utólag lehet mondani, hogy nem volt szerencsés, mert a polgári jogegyenlőség elvét csorbította, más meg mondhatja erre, hogy pozitív megkülönböztetést alkalmazott olyan fiatalok javára, akik a felsőoktatásba való bejutáskor korábban lépéshátrányban voltak./BB: De mi az ön személyes véleménye? Sz. S.: Az, hogy a numerus clausus egy jogkorlátozó törvény volt, miközben másoknak nagyobb lehetőséget biztosított./BB: Tehát egyfelől-másfelől? Sz. S.: Igen. Egyfelől-másfelől.”
Most délelőtt fél tíz van: 78 embernek tetszik az idézett interjú, 13-nak nem. A ’tetszikek’ száma egyre nő…
Brexit van.
Olvasom a hírekben a Fideszes vezetőknek a Veszprémben született, volt országgyűlési képviselő, volt frakcióvezető, volt miniszterelnök-helyettes, valamint közigazgatási és igazságügyi miniszter, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi Biztosa (Navracsics Tibor) elleni összehangolt támadását. Az össztűz oka, hogy az uniós Biztos a honi Fidesz vezetők számára bűnössé vált, mert június elején azt nyilatkozta, hogy „Én nem érzem azt, hogy az Európai Bizottság Magyarországgal kapcsolatban bármilyen szempontból is zsaroló tevékenységet folytat”-na. Erre a nyilatkozatra azonnal visszaszólt a debreceni születésű, „möszijő 20 százalék”, 2016-ban Magyarország 23. legbefolyásosabb embere (Befolyásos-barométer), (Kósa Lajos(, „agyeldobó”, hogy volt párttársa „a mundér becsületét védi”, és nem meglepő, hogy egy brüsszeli bürokrata nem érti a magyar kormány üzenetet. Viszonylag gyorsan ráerősített a pápai születésű, Fidesz alapító atya, 2010-től az Országgyűlés elnöke, aki rövid ideig „ügyvezető államfőként látta el a köztársasági elnöki teendőket” is, bajuszos, most már nem annyira fiatal Fideszes elnökségi tag (Kövér László), fokozva a támadást odanyilatkozott, hogy mélyen sajnálja a beteggé vált Biztost, hiszen: „Navracsics Tibort a brüsszeli levegő ilyen gyorsan megfertőzte„.
Ebben a kérdésben a miniszterelnök még néma maradt.
Hiába, Brexit van.
Olvasom a kérdést az interneten: „Mi a faszt szórakoztok”? Merthogy újabb, engedély-nélküli turul-szobor épül, most éppen Szentendrén. Az engedély-nélküli építkezést „az Eleven emlékmű – az én történelmem egyik aktivistája akadályozta meg, ami után rendőri intézkedés is történt. Mára az építkezés zsidó-ellenes megnyilvánulássá (is) vált, mert megjelent a talapzaton az „ÍRÁS”: „AKIT ZAVAR A TURUL SZOBOR, KÖLTÖZZÖN IZRAELBE! MAGYARORSZÁG A MI HAZÁNK! ISTEN ÁLDD MEG A MAGYART!”
Pedig a ’szobor-firkálók’ még nem is értelmezték Szakály interjúját.
Brexit van.
A kormányoldalról elkezdte mindenki fújni az előre leírt kottából a dallamot. Mit, dallamot: harsonát, kürtöt, riadót! Merthogy a Brit népszavazás egy utalás, egy komoly, utolsó figyelmeztetés volt. Ahogyan azt Orbán Viktor megmondta, ahogyan arra már régóta és hiába figyelmeztet. Elég a brüsszeli bürokratákból, a nemzeti akaratok semmibevételéből. vegyék végre figyelembe az üzenetünket, azt, hogy mi, mit akarunk! Mert – és ezt a budapesti születésű, egykori határőr és ügyvéd, majd reaktívált Katasztrófavédelmi Főigazgató, az UD Zrt. felügyelőbizottsági tag, kormánybiztos – Bakondi György is mondta: “kétségtelen”, hogy a brit népszavazás egyik meghatározó körülménye a bevándorlás kérdésköre volt. Mert, ahogy a britek, úgy a magyarok is maguk akarják eldönteni, hogy kivel éljenek együtt. Ne diktáljon senki a ’nagybüdösközpontból’, csak nyomja a lóvét, engedjen szabadon átmenni a határon, nyaralni a tengerparton, ott dolgozni, ha akarunk. De ide ne jöjjön senki se idegen.
Brexit van.
A ’tetszikek’ száma tovább szaporodik…

2016. 06. 25.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük